Драгомир Драганов ще участва в среща с Росен Карадимов за изборната подготовка

0
Над 200 000 са избирателите в Русенско
Над 200 000 са избирателите в Русенско Снимка: Областна администрация - Русе

Над 200 000 са избирателите в Русенско

Областният управител на Русе Драгомир Драганов ще вземе участие в ключова среща, посветена на подготовката за предстоящите парламентарни избори. Събитието ще се проведе утре във Велико Търново, където министърът на иновациите и растежа доцент Росен Карадимов ще обсъди с представители на местната власт от Централен северен район материално-техническото обезпечаване на изборния процес.

Срещата е част от координационните дейности, възложени на министър Карадимов с решение на Министерския съвет. Освен областните управители, в дискусията ще се включат и директорите на териториалните звена на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) от съответните области.

Подготовката за изборите в Русенска област е от особено значение, предвид големия брой избиратели в региона. Според предварителните списъци на Централната избирателна комисия (ЦИК), 200 108 граждани ще имат право на глас на предстоящите избори за народни представители, насрочени за 27 октомври тази година.

Разпределението на избирателите в областта показва значителна концентрация в община Русе, където 143 893 души, или близо 72% от общия брой гласоподаватели, ще упражнят правото си на глас. На второ място по брой избиратели се нарежда община Ветово с 12 185 души с право на глас. В контраст, най-малката избирателна общност е регистрирана в община Ценово, където малко над 4100 жители ще могат да участват в изборния процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Запознат бесарабски гей
    Едно и също лайно манипулира брой население на Русе, смуче кура на ПП-ДБ и ГЕРБ, яде лайната на Украйна и Куросмук Зеленски и хвали бандеронацистите и техния измислен "цар"-олигофрен Зеленяк В-Гъза-Ебан Първи-"късото фаше" Това е истината!
  • 1
    8
    Учуден
    До 5 Не,за външната тоалетна,в която са те изсрали говорим,хуйолап бесарабски
  • -1
    7
    Запознат
    Едно и също лайно манипулира брой население на Русе, плюе по ПП-ДБ и ГЕРБ, плюе по Украйна и президент Зеленски и хвали пРоZZия и нейния измислен "цар"-олигофрен Путак Първи-"късото фаше" Това е истината!
  • 0
    6
    Учуден
    До 5 За градчето ески заара от подножието на Ахмак Баир говориш, нали ?!
  • 0
    5
    До даскала
    Алкохолик,пак ли си прекалил с пърцуцата от обед ? Над 200 000 за цялата русенска област,не за градчето
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари