"ДПС - Ново начало" събра над 1 милион лева за няколко дни

0
Коалицията е получила 230 000 лева от дарители и 785 000 лева от собствените си кандидати за народни представители
Коалицията е получила 230 000 лева от дарители и 785 000 лева от собствените си кандидати за народни представители Снимка: "ДПС - Ново начало"

Коалицията е получила 230 000 лева от дарители и 785 000 лева от собствените си кандидати за народни представители

ДПС-Пеевски с рекордно финансиране за старта на предизборната кампания

Коалицията "ДПС - Ново начало", водена от Делян Пеевски, бележи впечатляващ старт във финансирането на своята предизборна кампания. За първите дни от официалния начален период, формацията е успяла да събере над 1 милион лева, което я поставя на челна позиция сред участниците в предстоящите избори.

Според данните, публикувани в регистъра на Сметната палата, коалицията е получила 230 000 лева от дарители и 785 000 лева от собствените си кандидати за народни представители. Тази сума представлява приблизително две трети от общото финансиране, декларирано от всички 31 политически формации, участващи в изборите - 22 партии и 9 коалиции, отбелязва вестник СЕГА.

Общата сума, събрана от всички участници към 4 октомври 2024 година, възлиза на 346 780 лева от дарения и 957 478,40 лева от кандидати. Важно е да се отбележи, че тези цифри са динамични и подлежат на промяна, тъй като предизборната кампания официално стартира на 27 септември.

Сред най-щедрите дарители на "ДПС-Ново начало" се откроява кметът на град Белица, Радослав Ревански, който е дарил 100 000 лева. Следват го областният лидер на ДПС за град Добрич, Ердинч Хаджиев, и Билгин Юнус, всеки с по 50 000 лева. Евродепутатът Танер Кабилов е допринесъл с 30 000 лева, като е декларирал, че средствата произхождат от заплатата му.

От кандидат-депутатите на коалицията, най-големи суми са предоставили Едиз-Ханиф Саидов (60 000 лева), кметът на град Кърджали Ерол Мюмюн, евродепутатът Атидже Алиева-Вели и народните представители Искра Михайлова, Йордан Цонев и Небие Кабак (всички по 50 000 лева).

При другите политически формации се забелязват някои интересни тенденции. Коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) е получила единично дарение от 66 000 лева. От своя страна, партия "Възраждане" отчита, че 13 от нейните кандидати са дарили по 10 000 лева всеки за кампанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Охо
    Прасето е ровило трюфели
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Прозяване със затворена уста – това е единственото нещо, което научих за 5 години в университета.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари