ДПС изключи 17 депутати от парламентарната си група

0
Сред тях е народната представителка Ализан Яхова от Русе
Сред тях е народната представителка Ализан Яхова от Русе Снимка: БГНЕС

Сред тях е народната представителка Ализан Яхова от Русе

Парламентарната група на ДПС изключи още 17 народни представители, включително съпредседателя на партията Джевдет Чакъров. Решението беше обявено в пленарната зала от заместник-председателя на парламента Росица Кирова след заседание на парламентарната група на ДПС тази сутрин. За изключването са гласували 25 души, без против и въздържали се. Всички изключени депутати са участвали на среща при почетния председател на ДПС Ахмед Доган на Росенец през почивните дни. Сред тях са и депутати от Североизточна България, включително Ализан Яхова от Русе и тримата народни представители от Разград - Едис Даудов, Хабибе Расим и Мехмед Салим.

Списък на изключените депутати:

Джевдет Чакъров (Силистра)

Левент Мемиш (Силистра)

Ализан Яхова (Русе)

Едис Даудов (Разград)

Хабибе Расим (Разград)

Мехмед Салим (Разград)

Анджей Джандев

Валентин Тончев

Ердуан Мехмед

Ешереф Ешереф

Марио Рангелов

Павлин Кръстев

Севим Али

Тимур Халилов

Фатме Рамадан

Хайри Садъков

Юсеин Вейселов

Росица Кирова припомни, че с изключването на тези депутати се променя и конфигурацията в Народното събрание.

ДПС вече не е втората парламентарна група по численост. В момента коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" има повече депутати - общо 39. На изборите на 9 юни ДПС спечели 47 мандата, но след изключването на Айсел Руфад от Шуменския избирателен район и Рамадан Аталай, както и на последните 17 депутати, групата значително намаля.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари