Доналд Тръмп разговаря по телефона със Зеленски

2
Кандидатът за президент на САЩ изрази увереност, че ще сложи край на войната
Кандидатът за президент на САЩ изрази увереност, че ще сложи край на войната Снимка: EPA-EFE / Peter Foley

Кандидатът за президент на САЩ изрази увереност, че ще сложи край на войната

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп обяви, че е провел телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски. Тръмп определи разговора като „много добър“ и изрази увереност, че ще сложи край на войната, поставяйки Киев и Москва на масата за преговори, съобщи Ройтерс.

В коментар в социалната мрежа „Трут Соушъл“ Тръмп заяви, че като президент ще „донесе мир на света и край на войната, която струва толкова много животи“. Той подчерта, че „и двете страни ще могат да се съберат и да договорят споразумение, което да прекрати насилието и да проправи път към просперитет“.

Украинският президент Володимир Зеленски също съобщи за разговора си с Тръмп и изрази благодарност за американската военна помощ. Въпреки това, той не спомена нищо относно усилията за прекратяване на 28-месечния конфликт в коментара си в социалната мрежа „Екс“.

По-рано Тръмп заяви, че ще прекрати войната в Украйна преди да е встъпил в длъжност следващия януари, ако спечели изборите на 5 ноември. Той също така подчерта, че, ако е бил президент на САЩ през февруари 2022 г., войната нямаше да избухне. Въпреки че досега не е представил никакви конкретни политически предложения, Тръмп заяви миналата година в интервю пред Ройтерс, че Украйна може би ще трябва да отстъпи част от територията си, за да постигне мирно споразумение.

В коментара си в „Екс“ Зеленски заяви, че е поздравил Тръмп за номинацията на Републиканската партия и осъдил опита за убийство срещу него миналата събота. „Пожелах му сила и абсолютна безопасност в бъдеще“, написа той. „Отбелязах жизненоважната двупартийна и двукамарна (в Конгреса на САЩ – бел. ред.) американска подкрепа за защитата на свободата и независимостта на нашата държава“, допълни той. Зеленски посочи, че Украйна „винаги ще е благодарна на САЩ за помощта за засилването на нашата способност да се защитим от руския терор“.

Зеленски отхвърля всякакви преговори с Русия за прекратяване на конфликта, докато руските войски остават на украинска територия. В момента руските войски окупират около 20% от територията на Украйна. Силите на Москва постигнаха постепенни успехи в източната част на страната по фронта с дължина от 1000 км, откакто през февруари превзеха ключовия град Авдеевка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    До 2
    На теб като ти бръкна в гъза хубаво ли ти стана,пишкосмук бесарабски :)
  • -1
    2
    до 1
    бая надълбоко ти е бръкнал в гъза зеленски
  • 2
    1
    Куролап Зеленски
    Чичо Дони ми каза,че скоро ще разтварям бузките за да поема руската буба,моГилизацията на бандеронацистите върви с пълна сила,вчера още едно село ми взеха,никой не иска да се бие за мен вече.....скоро май с Куролап Нетаняху ще сме на международен съд,ако не ме обесят преди това!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари