Доналд Тръмп пуска собствена платформа за криптовалута

0
Бившият президент на САЩ обещава децентрализирано финансиране и иновации за Америка
Бившият президент на САЩ обещава децентрализирано финансиране и иновации за Америка

Бившият президент на САЩ обещава децентрализирано финансиране и иновации за Америка

Бившият президент на САЩ и настоящ кандидат за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп направи изненадващо съобщение - плановете му за пускане на собствена платформа за криптовалути. Според него тази платформа ще бъде алтернатива на големите банки и финансовите институции, които от години, според думите му, доминират и контролират финансовата система на САЩ.

Тръмп сподели новината в социалната мрежа „Екс“ (позната също като Х) и на своята платформа „Трут сошъл“ (Truth Social). „Американците бяха подложени на натиск от големите банки и финансовите елити прекалено дълго време“, написа той. „Време е да се обединим и да се противопоставим заедно“, допълни още Тръмп.

Проектът, който носи името „Непокорните“ (The Defiant Ones), все още не е напълно разкрит. Няма много информация за конкретните му характеристики, но синовете на Тръмп - Ерик и Доналд-младши, през последните седмици го описаха като „цифрови недвижими имоти“. В интервю за „Ню Йорк пост“ (New York Post) Ерик Тръмп сподели, че става дума за „обезпечение, до което всеки може да получи незабавен достъп“. Във финансовия свят обезпечението представлява активи, които се залагат в замяна на заем.

Тръмп, който през времето си на президент изразяваше скептицизъм към криптовалутите, дори наричайки ги „измама“, сега изглежда е променил коренно своето мнение. По време на индустриална конференция в края на юли в Нешвил, щата Тенеси, той заяви, че ако бъде преизбран, ще бъде „президентът, който ще подкрепи иновациите и биткойн - точно това, от което Америка има нужда“.

По този начин Тръмп застава в опозиция на позицията на администрацията на президента Байдън, която подкрепя засилени регулации в сферата на криптовалутите.

Неотдавна публикувани документи показват, че Доналд Тръмп притежава криптовалута етер на стойност между 1 и 5 милиона долара.

Обещаната платформа на Тръмп ще се базира на децентрализирани финансови услуги, които премахват необходимостта от банки или други посредници при транзакции с трети страни. Този механизъм, известен като децентрализирани финанси (DeFi), разчита на блокчейн технологията, която осигурява непрекъснат и видим за всички участници регистър на транзакциите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...