Доналд Тръмп обяви Илон Мъск за бъдещ ръководител на нова комисия

0
Комисията ще проведе пълна ревизия на правителствените процеси и ще предложи драстични реформи
Комисията ще проведе пълна ревизия на правителствените процеси и ще предложи драстични реформи Снимка: БТА / АР

Комисията ще проведе пълна ревизия на правителствените процеси и ще предложи драстични реформи

Бившият президент на САЩ и настоящ кандидат за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че ако бъде избран на предстоящите избори на 5 ноември, ще сформира специална комисия за правителствена ефективност, оглавена от милиардера Илон Мъск. Това бе обявено по време на реч пред Нюйоркския икономически клуб.

Според информация от Ройтерс, Тръмп обсъжда идеята за създаване на подобен орган със своите съветници от седмици. В публичното си изявление той официално потвърди, че комисията ще има за цел да извърши пълна ревизия на финансовите и оперативни процеси във федералното правителство, като представи препоръки за мащабни реформи.

Едно от ключовите нововъведения в плана е участието на Илон Мъск, който за първи път официално се съгласи да поеме ръководната роля в комисията. „Ще създам комисия за ефективност на правителството, която ще извърши пълна проверка на финансовите и оперативните процеси на федералното правителство, и ще представи препоръки за драстични реформи“, заяви Тръмп.

Мъск от своя страна потвърди намеренията си да сътрудничи на бившия президент, като коментира темата още през август в подкаст. Днес милиардерът изрази готовността си да работи за развитието на страната, като написа в социалната платформа "Х": „Очаквам с нетърпение да служа на Америка, ако ми се отдаде възможност“.

Тръмп също така приветства редица известни бизнес лидери, които присъстваха на събитието, сред които изпълнителните директори на "Джей Пи Морган" – Джейми Даймън, и на "Блекстоун" – Стивън Шуорцман.

По време на предизборната си кампания Тръмп често критикува вицепрезидента на САЩ Камала Харис за увеличението на цените на основни стоки по време на мандата на Джо Байдън. Въпреки че инфлацията се е забавила през последните две години, според последните проучвания много американци все още изпитват недоволство от високите разходи за храна, гориво и други основни стоки.

Докато мнозинството от избирателите все още възприемат Тръмп като по-компетентен в управлението на икономиката, неговото предимство пред Харис по този въпрос изглежда намалява, според анализите на Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Учуден
    Мъск обяви намерението си да гласува за демократите! Доналд на какво се надява ?!
  • -1
    3
    Мухахахахаха
    Здравейте,аз съм анално олабената бесарабска третополова лайноядка мартинчо и искам да пожелая успех на тавариш Тръмп на предстоящите избори и дано да направи така,че нашмърканата киевска маймуна куросмук зеленски да бъде наказан за кървавите си дела!Същото се отнася и за хуйосмук нетаняху!Смърт на бандеронацизма и ционизма!
  • -2
    2
    Мухахахахаха
    Фен на престъпника владо путката, са загрижени за управлението на САЩ, казано по друг начин - "пРоссия се опитвва да рови в пазвата на Америка" Мухахахахахаха.... руски жалкари ....
  • 2
    1
    фена на Путин
    Само такива момчета са надеждата сащ да стане отново велика държава, което величие минава през уважение. Сега никой не уважава сащ, това е най-плютата и омразна държава в света. Недоволството срещу нея и срещу крадливата и свръх корумпирана украйна расте като гъба.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари