Димитър Кангалджиев: Няма пряка опасност за хората в района на пожара

0
Над 100 доброволци и 30 екипа се борят с огъня между Цапарево и Микрево
Над 100 доброволци и 30 екипа се борят с огъня между Цапарево и Микрево Видео: NOVA

Над 100 доброволци и 30 екипа се борят с огъня между Цапарево и Микрево

Ситуацията с пожарите в Южна България остава усложнена, след като огънят се разпространи в районите на село Каменица и околностите му. Властите в община Струмяни предприеха спешни мерки, включително изпращане на съобщение за евакуация чрез системата BG-ALERT, след като огънят се разгоря с неочаквана скорост вследствие на силен вятър.

Главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев, съобщи в интервю за "Новините на NOVA", че няма пряка опасност за живота и здравето на гражданите в района. Пожарът е засегнал горски фонд между селата Цапарево и Микрево, като на място се изграждат просеки с помощта на два тежкотоварни булдозера с цел да се ограничи разпространението на огъня и да се предпази село Цапарево. Над 100 доброволци от Петрич и Сандански са се включили в борбата с огнената стихия, а евакуираните граждани са настанени в община Сандански.

В подкрепа на усилията на българските пожарникари и спасители са се включили два френски самолета, които са били пренасочени от планината Славянка, където огънят все още бушува. Въпреки сложната обстановка, Кангалджиев подчерта, че усилията са насочени към предотвратяване на всякаква евентуална опасност за жителите и техните домове. "Създали сме максимални условия да се пресече пътят на огъня," добави той.

По думите на Кангалджиев, в района на Асеновград и Пловдивска област също има активни пожари, което допълнително усложнява обстановката в Южна България. Той отправи апел към гражданите да се включат като доброволци, следвайки инструкциите на пожарникарите, за да помогнат в овладяването на кризисната ситуация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари