Димитър Главчев свиква спешно Съвета за сигурност към Министерски съвет

0
Заседанието ще се проведе днес от 17:00 часа
Заседанието ще се проведе днес от 17:00 часа Снимка: Министерски съвет

Заседанието ще се проведе днес от 17:00 часа

Димитър Главчев свиква спешно Съвета по сигурността.

В отговор на нарастващото напрежение в Близкия изток, българското правителство предприема спешни мерки за оценка на ситуацията и потенциалните ѝ последствия за страната. Премиерът Димитър Главчев е свикал извънредно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, което ще се проведе в сряда от 17:00 часа.

Това решение идва минути след като държавният глава Румен Радев обяви свикването на извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност в президентската институция, насрочено за петък.

Двете високопоставени срещи се организират на фона на драматично ескалиращия конфликт в Близкия изток. Израел в момента води борба на няколко фронта - срещу палестинската групировка "Хамас" в Ивицата Газа и срещу ливанската "Хизбула" в Южен Ливан. Допълнително напрежение създават ракетните удари, изстрелвани от територията на Иран и от подкрепяните от Иран хути в Йемен.

Очаква се на заседанието на Съвета по сигурността да бъдат обсъдени потенциалните рискове за България, произтичащи от конфликта, както и мерките, които страната може да предприеме за гарантиране на своята сигурност и защита на българските граждани в засегнатите региони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари