Димитър Главчев свиква Съвета по сигурността към МС

0
Димитър Главчев: Пострадалите ще получат помощи в най-кратки срокове
Димитър Главчев: Пострадалите ще получат помощи в най-кратки срокове Снимка: Министерски Съвет на РБ

Мобилни оператори ще поставят мобилна клетка в село "Воден"

Днес служебният министър-председател Димитър Главчев ще свика Съвета по сигурността към Министерския съвет, съобщи той късно вечерта на 18 юли в ямболското село "Воден" – едно от най-пострадалите от пожарите населени места.

Подобряване на комуникацията в засегнатите райони

По разпореждане на премиера Главчев, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков е влязъл в комуникация с мобилните оператори. Според правителствената пресслужба, операторите ще поставят мобилна клетка още тези дни, за да се осигури комуникация в селото. Главчев подчерта, че това е решаващо в такива кризисни ситуации.

Подкрепа за пострадалите

Министър-председателят увери, че всички пострадали ще получат необходимите помощи по закон в най-кратки срокове. Той изказа благодарност към пожарникарите, военнослужещите и доброволците, които на предела на силите си се борят с огнената стихия. Най-важният показател за техните усилия, според Главчев, е, че няма жертви и хората са спасени.

Проверки за пропуски и мерки за подобряване

Главчев обяви, че в село "Воден" ще бъде извършена проверка и ако се установят пропуски, ще бъдат взети адекватни мерки своевременно. Вчера вечерта премиерът посети и село "Крайново", където също има активен пожар.

Акцент върху сигурността и мерките

"Затова съм тук, за да видя дали има пропуски", заяви премиерът пред журналисти. "Ако има пропуски, бъдете сигурни, че ще вземем адекватни решения", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Ей Главамак Главчев
    Преди две седмици в този пек къде бяхте? Нещо не Ви ли светна в главата че идва огън голям в сушата? Или сте расли в аквариум?
  • 2
    2
    Естествено, че пропуски Има
    Като започнем оттам, че населението не е своевременно уведомено, за което вината е на областния управител , минем през действията на пожарната в самото начало и т н.Тръгнали като на разходка с водичката на една само пожарна кола, загубено време за адекватни действия.Възниква въпросът пожарникарите как поддържат професионалната си форма, когато няма пожари.Компютри, цакане на карти, смартфончета .А отиграване на ситуация с пожар?Да не се залъгваме.И не на последно място:защо чак сега се свиква Съвета за сигурност?Колкото до калтаците политици, ако беше се случило предизборно, щяха да имитират загриженост Тошковци , ппдебейци гробари и прочия сган .
  • 2
    1
    Гражданин
    Ей, неграмотни драскачи сте, защо слагате имената на селата в кавички?! Вашите си имена пак ли така пишете- "Петров", "Иванов".....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари