Димитър Главчев: Ще приема, ако президентът ми предложи да съм служебен премиер

0
Главчев се пошегува: Първият, който бих сменил, е министърът на външните работи
Главчев се пошегува: Първият, който бих сменил, е министърът на външните работи

Главчев се пошегува: Първият, който бих сменил, е министърът на външните работи

Настоящият служебен министър-председател Димитър Главчев обяви на брифинг в Министерския съвет, че би приел отново поста, ако президентът Румен Радев му предложи такова назначение.

"Процедурата вече е в ход. Президентът преглежда списъка в Конституцията, който Конституционният съд остави в сила", посочи Главчев.

Служебният премиер допълни, че би приел отново поста поради добрата работа на своя екип, който, по думите му, изпълнява задълженията си отлично. „Организирахме честни и прозрачни избори", каза още той.

„Другата основна задача беше да запазим основния път, по който България пое преди двадесет и повече години. И това направихме. Последното е да решаваме проблемите, които възникват по време на нашия мандат. Мисля, че и това направихме. Да, ще приема заради целия екип, който, според мен, работи много добре през този период“, добави Главчев.

Когато беше попитан за внесения от ПП-ДБ законопроект за промени в Закона за Сметната палата, който предвижда заместник-председателите да се назначават от парламента, а не от председателя на органа, Главчев отговори: „Не бих се месил в работата на друга власт, а именно законодателната. Народните представители имат своето право да внасят всякакви законопроекти. Сигурно имат своите основания, ще го обсъдят по надлежния ред в Народното събрание. Ще се види дали са спазени всички изисквания. Не е работа на Министерския съвет и на министър-председателя да дава оценка на проектите за закони в Народното събрание.“

На въпрос дали би останал и министър на външните работи, след като в настоящия състав на служебния кабинет съвместяваше двете длъжности, Главчев се пошегува: „Първият, който бих сменил, е министърът на външните работи.“

Припомняме ви, че предстоят нови предсрочни парламентарни избори през есента. Дотук се стигна след като не беше постигнато съгласие за съставяне на кабинет и от третия опит. По-рано днес партията „Има такъв народ“ върна на президента Румен Радев неизпълнен третия мандат за съставяне на редовно правителство. След процедурата президентът Румен Радев проведе среща с председателя на парламента Рая Назарян.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Защо пък не
    Той иска и поназнайва това онова. А и ние си го знаем.Който и да е , ще му дърпа каишката бокича, като е било досега.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари