Димитър Главчев потвърди наличието на сигнал за заплаха, но не разкри срещу кого

0
Служебният премиер обясни, че информацията е класифицирана
Служебният премиер обясни, че информацията е класифицирана

Служебният премиер обясни, че информацията е класифицирана

Димитър Главчев потвърди наличието на сигнал за заплаха, но не разкри срещу кого.

Служебният премиер Димитър Главчев потвърди наличието на сигнал за заплаха, която е обширна и "може би засяга партийни лидери". Въпреки това, той отклони въпросите дали заплахата включва конкретно Бойко Борисов, Кирил Петков и Атанас Атанасов. Главчев заяви лаконично, че "сигналът, за който аз знам, не може да засяга г-н Атанасов". Това се случи по време на отговори на въпроси пред журналисти в Брюксел, където премиерът участва в заседанията на Европейския съвет.

Дискусии на Европейския съвет

Главчев посочи, че ще напомни на колегите си в Европейския съвет за ангажиментите, поети на 22 юли 2022 г., когато беше приета пътната карта за приемането на Република Северна Македония в Европейския съюз. През декември 2023 г. тези ангажименти бяха конкретизирани с изискването за конституционни промени. Напоследък обаче, според Главчев, се чуват изказвания от партийни лидери и правителствени ръководители в Северна Македония, че такива промени няма да се правят. Главчев заяви, че ще запознае своите колеги с тези настроения.

Необходимост от стабилно правителство

Премиерът също така подчерта, че най-доброто решение е да се излъчи правителство с първия мандат.

Заплаха срещу Бойко Борисов

Само преди ден, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкри, че е получил сигнал за много сериозна заплаха срещу него. Това доведе до предприемането на мерки от страна на ДАНС, НСО и МВР. Главчев не потвърди дали заплахата срещу Борисов е свързана с получения сигнал за заплаха, за която той спомена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари