Димитър Главчев посети блокадата на пътя Русе - Свиленград

0
Димитър Главчев: Исках лично да се убедя какъв е проблемът
Димитър Главчев: Исках лично да се убедя какъв е проблемът Снимка: Димитър Главчев / Facebook

Исках лично да се убедя какъв е проблемът

Неслучайно сме тук. Исках лично да се убедя какъв е проблемът и да видя, че стартира всичко, което и на документи вече е възможно. Това каза служебният премиер Димитър Главчев, който посети блокадата на пътя Русе - Свиленград до Брикел, край Гълъбово.

Председателят на инициативния комитет "Обручище завинаги" обяви, че пътната блокада в района на международния път Русе - Свиленград в района на Брикел ще бъде вдигната днес в 16:00 часа.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова каза, че днес разрешението за строеж е факт. В петък ще бъде в Държавен вестник, от вторник имаме фронт за работа, и ще започне ремонтът, добави тя. По думите ѝ ремонтът е с продължителност 540 дни, за приблизително 20 млн. лева, участъкът е 15 км и 700 метра.

На въпрос има ли възможност отново да спре този проект Коритарова отговори с "не".

Попитан за съдбата на "Марица изток", Главчев каза, че гледа оптимистично.

Припомняме, че пътят беше затворен вчера сутринта от жители на гълъбовското село Обручище. Недоволството е във връзка с обещания от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) основен ремонт на 15,7км от път III-5504 Мъдрец-Искрица-Медникарово – Обручище, който трябваше да започне през първото тримесечие на тази година, заяви инж. Тенчо Кайряков, председател на Инициативен комитет „Обручище завинаги“, който е организатор на протеста.

Протестиращите настояват за започване ремонта на републиканския път, който е в тежко състояние, с изровени дупки из цялото платно, компрометирани мостови съоръжения. Всеки ден по този път се пътува към рудник „Трояново" 3, към ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3“ и други частни фирми. Над 1000 автомобила, около 30 автобуса и изобщо хиляди работници и граждани пътуват по посочения маршрут. Товарният трафик от посочените предприятия също е много голям, каза още Кайряков. Настояването ни е да получим разрешителното за строеж, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!