Димитър Главчев: Априлското въстание показа на света, че България е земя на свободни хора

0
Нека помним завета, че нашата свобода от нас зависи, призова служебният премиер
Нека помним завета, че нашата свобода от нас зависи, призова служебният премиер

Нека помним завета, че нашата свобода от нас зависи, призова служебният премиер

Министър-председателят Димитър Главчев присъства в Клисура на тържественото отбелязване на 148 г. от избухването на Априлското въстание.

"Отдаваме почит пред паметта на онези български герои, които въстават срещу поробителя и водят кървави сражения в името на нашата свобода", заяви в словото си Главчев.

"За мен е изключителна чест да бъда тази вечер в Клисура, с потомци на тези славни патриоти, защото - убеден съм, всеки дом и всяко семейство тук ревностно пази в родовата си памет частица от героизма на свой предтеча, участвал в Априлската епопея, частица, която се предава и пребъдва вече близо век и половина в сърцата на потомците им“, изтъкна премиерът, цитиран от пресцентъра на Министерски съвет.

По думите му Клисура е "достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието", каза още служебният премиер.

Министър-председателят Главчев изтъкна, че преди 148 години Априлското въстание, макар и брутално потушено, е показало на целия свят, че България е земя на свободни хора и бъдещата държава има своето място в Европа.

"Длъжни сме не просто да помним делото на героите, но и да отстояваме с категорична непоклатимост непреходните идеали за справедливост, свобода, независимост - ценности, за които те платиха с живота си. Нека заедно, с гордост и решителност, да продължим да пазим огъня на свободата, пламнал тук, в Клисура, преди 148 години“, добави Главчев.

Премиерът посочи, че днес почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединение на българския дух, възкресението и стремежа му към свобода и независимост.

"Поклон пред подвига на нашите предци. Нека помним завета им, че нашата свобода от нас зависи“, призова в заключение министър-председателят Димитър Главчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари