Диана Русинова: Никой няма да поеме отговорност за фаталната катастрофа в София

0
Това кръстовище има проблем със светофарната уредба от много години. Преди пет години бяха блъснати 5 деца
Това кръстовище има проблем със светофарната уредба от много години. Преди пет години бяха блъснати 5 деца Снимка: Диана Русинова / Facebook

Това кръстовище има проблем със светофарната уредба от много години. Преди пет години бяха блъснати 5 деца

Вчера София отново стана свидетел на тежко пътнотранспортно произшествие, при което загина пешеходка. Инцидентът се случи на кръстовище, като жертвата е била на по-малко от метър от пресечката в момента на сблъсъка.

Диана Русинова, експерт по пътна безопасност, коментира ситуацията в сутрешния блок "Денят започва" по БНТ: "Наистина тревожно е нарастването на пътно-транспортния травматизъм. Както и задръстването в София, което води до други негативи като замърсяване на въздуха, изнервяне на шофьорите".

Русинова изрази загриженост относно временната организация на движението на мястото на инцидента, твърдейки, че тя не се контролира адекватно.

Диана Русинова / Facebook

Експертът подчерта, че проблемът със светофарната уредба на въпросното кръстовище не е от вчера: "Това кръстовище има проблем със светофарната уредба от много години. На това кръстовище преди 4, 5 години бяха блъснати 5 деца".

Особено тревожно е становището на Русинова, че никой няма да понесе отговорност за случилото се. Това повдига въпроси за отчетността и ефективността на мерките за пътна безопасност в града.

В отговор на трагедията, Столичната община излезе с позиция до предаването "Денят започва", твърдейки, че светофарната уредба е функционирала по начин, който би трябвало да осигури безконфликтно движение. Това изявление обаче изглежда в противоречие с фаталния изход на инцидента и повдига въпроси относно адекватността на съществуващите мерки за безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    1
    ...
    Поеми я ти, свинчуго лицемерна.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари