Диана Дамянова: По-голямото ДПС ще бъде това на Делян Пеевски

0
Борбата за контрол в ДПС ще продължи и след изборите
Борбата за контрол в ДПС ще продължи и след изборите

Борбата за контрол в ДПС ще продължи и след изборите

Очаква се предстоящите парламентарни избори да донесат изненади в политическия живот на България, според анализа на експерт по връзки с обществеността. Ниската избирателна активност може да доведе до влизането на повече партии в Народното събрание от първоначално очакваното.

Диана Дамянова, специалист по връзки с обществеността, сподели своите наблюдения в ефира на предаването "Денят ON AIR" по телевизия Bulgaria ON AIR. Според нея, въпреки разпространеното мнение, че единствената възможна управляваща коалиция е между ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), реалността може да се окаже по-различна.

"Виждаме оформянето на два потенциални центъра на власт: от една страна ГЕРБ и ДПС на Делян Пеевски, а от друга - нови политически конструкции. Забелязва се и засилено сътрудничество между "Продължаваме промяната" и "Възраждане"", коментира Дамянова.

Експертът подчерта, че в момента единствено ДПС поддържа сравнително дясна политическа линия. Тя критикува ПП-ДБ за това, че въпреки първоначалните си намерения да бъдат дясна партия, на практика са се превърнали в крайнолява формация.

"ПП-ДБ претърпяха катастрофален неуспех в опита си да създадат дясна партия, само за да се окажат в крайна сметка крайнолеви. Разделението в българския политически живот се свежда до про- и антиевропейски настроения. Всичко останало е една голяма бъркотия, в която ГЕРБ се държат по-стабилно и разумно", отбеляза Дамянова.

Анализаторът посочи, че ПП-ДБ са имали три основни тези, които не са успели да реализират: борба с корупцията, реформа в съдебната система и обещание за икономически просперитет чрез дясно управление. Според нея, коалицията е изоставила и трите си първоначални цели.

Дамянова подчерта важността на дългосрочната перспектива в политиката, отбелязвайки, че "политиката е многовариантна" и изисква стратегическо планиране.

Експертът обърна специално внимание на ролята на Делян Пеевски в политическия живот на страната. "Пеевски ги надигра по учебник. Те застанаха изцяло в подчинение", коментира Дамянова, визирайки отношенията между ПП-ДБ и ДПС.

Според анализатора, Пеевски е успял да изгради собствена политическа база, която може дори да надхвърля традиционния електорат на ДПС. Тя прогнозира възможно разцепление в партията, като допуска, че "може би притежава повече от актива на ДПС".

"Доган е приключил с активната си политика. Моята перспектива е да има две ДПС-та и по-голямото да е това на Пеевски. Битката за партията ДПС ще продължи и след изборите", заключи Диана Дамянова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Читател
    Нещо хамелеонско има в действията на тази вече позастаряваща г-жа,която обикаля партийните формации, от които може да се възползва. ДПС е създадено от Ахм. Доган преди 34 години.На 27-ми октомври,неговите привърженици подкрепяли го през годините,ще докажат верността си към създателя на движението.
  • 1
    1
    mamul
    битката за ДПС ще приключи на по-следавищите избори около 15-22 март 2025година, когато Пеевски ще трябва да се крие в Банкя при Бойко.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...