Десетки русенци се възползваха от новата система за електронни здравни досиета

1
Изнесен пункт на площад "Свобода" очаква всеки желаещ да сдвои здравното си досие с мобилния си телефон
Изнесен пункт на площад "Свобода" очаква всеки желаещ да сдвои здравното си досие с мобилния си телефон Видео: КИС 13

Изнесен пункт на площад "Свобода" очаква всеки желаещ да сдвои здравното си досие с мобилния си телефон

Десетки русенци се регистрираха в новата електронна система, осигуряваща бърз и лесен достъп до личната здравна информация. Инициативата стартира с изнесен пункт на площад "Свобода" пред Съдебната палата, а оттук нататък желаещите могат да се регистрират в Регионалната здравна инспекция, Здравната каса или Информационно обслужване, информира телевизия КИС 13.

Всеки потребител, който желае да ползва системата, може да изтегли мобилното приложение и след подаване на заявление, да получи достъп до своето здравно досие чрез генериран QR код. В електронното досие се съдържа цялата информация за извършените до момента медицински услуги на пациента – прегледи, издадени направления, хоспитализации и резултати от проведени изследвания. Приложението е особено полезно за родителите, които могат да следят и здравните досиета на своите деца.

Според граждани на Русе, новата система е много по-удобна, защото вече не изисква използването на електронен подпис, което значително улеснява достъпа до информацията. Това дава възможност и за по-голям контрол върху предоставените медицински услуги и предотвратяване на евентуални злоупотреби.

Допълнително, чрез приложението пациентите могат да получават SMS известия за предстоящи профилактични прегледи. До края на годината се очаква личните лекари също да получат пълен достъп до електронните досиета на своите пациенти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    Хан
    Големи сте разбирачи Няма угоди Неразбрани ама с мнение
  • 8
    2
    Супер е!
    Даже и кръвната ми група я няма в досието. След над 20 пъти даряване на кръв.
  • 7
    1
    Heuheh
    Олигофрени
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари