Десетки хора почетоха Иван Гарелов пред "Свети Седмочисленици"

3
Роднини, колеги и известни личности се простиха с легендарния журналист
Роднини, колеги и известни личности се простиха с легендарния журналист Снимка: БТА / Никола Узунов

Роднини, колеги и известни личности се простиха с легендарния журналист

Десетки хора се събраха пред храма "Свети Седмочисленици", за да отдадат последна почит на легендарния журналист Иван Гарелов. Сред присъстващите бяха роднини, приятели и колеги, включително известни имена като Уляна Крумова, Копринка Червенкова, Велислава Дърева, Тома Биков и Габриела Наплатанова, която е член на Съвета за електронни медии.

Габриела Наплатанова сподели пред медии, че Гарелов е оставил незаличима следа в българската журналистика: "Няма кой да вземе това, което той даде на журналистиката и на нашето общество."

Фасадата на църквата беше отрупана с венци, изпратени от премиера, министъра на вътрешните работи, министъра на културата, Министерството на образованието, както и от посланика на Кувейт, негово превъзходителство Гази Хамед Алфадли. Множество медийни организации, сред които БНТ, Би Ти Ви Медия груп, БТА и Съветът за електронни медии, също почетоха паметта на Гарелов, заедно с венци от различни политически партии – БСП, ГЕРБ и "Има такъв народ".

Много публични личности, сред които Бойко Василев, Албена Колчакова, поетът Александър Петров и Нели Хаджийска, също присъстваха, за да се простят с човека, чийто принос към журналистиката остава несравним.

Иван Гарелов почина на 3 септември, след като претърпя тежка черепна травма и кръвоизлив в мозъка, причинени от падане в курорта Свети Влас през юли. На 81-годишна възраст, той бе транспортиран в "Пирогов", където след дълга битка в кома, лекарите не успяха да го спасят.

С десетилетия отдадени на журналистиката, Гарелов е една от най-разпознаваемите фигури в българската телевизия. Той стартира кариерата си в БНТ през 70-те години, където по-късно стана водещ на седмичното предаване "Панорама" в продължение на 21 години. Легендарната му фраза "часът и мястото на срещата са известни" остава символ на едно от най-важните предавания за времето си.

Последната творба на Иван Гарелов, книга със заглавие "За какво мечтаят жените", остана незавършена. Той работеше по нея през това лято в Свети Влас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари