Десетки души все още са в неизвестност след урагана "Хелън" в Северна Каролина

0
Общият брой на загиналите, вследствие на бурята, надхвърля 220 души
Общият брой на загиналите, вследствие на бурята, надхвърля 220 души Снимка: АП / БТА / Архив

Общият брой на загиналите, вследствие на бурята, надхвърля 220 души

Губернаторът на Северна Каролина, Рой Купър, съобщи тревожна информация относно последствията от опустошителния ураган "Хелън", който удари западната част на щата преди седмици. Според официалните данни, 92 души все още се водят в неизвестност.

Несигурност в броя на изчезналите

По време на пресконференция губернаторът Купър подчерта, че броят на изчезналите лица може да претърпи промени в близко бъдеще. Той заяви: "Искам да предупредя, че това не е окончателен брой, защото работната група продължава работата си." Това изказване подчертава продължаващите усилия на властите да локализират всички засегнати от бедствието.

Жертви на урагана "Хелън"

Трагичният баланс от преминаването на урагана "Хелен" през Северна Каролина вече е достигнал 95 потвърдени жертви. В по-широк мащаб, общият брой на загиналите вследствие на бурята надхвърля 220 души, включвайки и жертвите във Флорида, където ураганът първоначално достигна сушата.

Борба с дезинформацията

Губернаторът Купър изрази загриженост относно разпространението на невярна информация, която допълнително усложнява ситуацията. Той подчерта, че дезинформацията "поражда объркване и деморализира както оцелелите от бурята, така и работещите в спасителните служби". С решителен тон той призова: "Ако участвате в разпространението на тези неща, спрете. Каквато и да е целта ви, хората, които наистина наранявате, са тези в западната част на Северна Каролина, които се нуждаят от помощ."

Властите продължават да полагат усилия за възстановяване на засегнатите райони и оказване на помощ на пострадалите. Ситуацията остава динамична, като се очаква допълнителна информация за съдбата на изчезналите лица в следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари