Депутати от ДПС излязоха с отворено писмо до Ахмед Доган

0
Писмото е подписано от 17 народни представители, начело с Джевдет Чакъров
Писмото е подписано от 17 народни представители, начело с Джевдет Чакъров Снимка: Личен архив

Писмото е подписано от 17 народни представители, начело с Джевдет Чакъров

Депутатите от ДПС, които гласуваха "против" проектокабинета "Желязков", излязоха с отворено писмо до почетния председател Ахмед Доган. В писмото, което бе разпространено във Facebook групите в подкрепа на Доган, те заявяват, че остават верни на принципите на "единство и заедност" на партията под ръководството на Ахмед Доган. Това беше потвърдено от Джейхан Ибрямов пред БТА. Той по-рано същия ден бе изключен от парламентарната група на ДПС.

Ибрямов подчерта, че писмото е автентично и е изпратено директно на почетния председател Ахмед Доган. В своето обръщение депутатите отбелязват, че са изпълнили разпореждането на почетния председател да не подкрепят кабинета "Желязков" и твърдят, че в момента се извършва "манипулация и дезинформация към структурите на партията с шаблонни декларации, съдържащи несъстоятелни внушения".

Подписите под отвореното писмо са на 17 народни представители, начело с председателя Джевдет Чакъров. Сред подписалите се са и Джейхан Ибрямов, Севим Али, Ализан Яхова, Валентин Тончев, Анджей Джандев, Едис Даудов и други. Въпреки това, сред имената не фигурират тези на изключените по-рано от парламентарната група на ДПС - Рамадан Аталай и Айсел Руфад.

Името на Ердуан Мехмед, който по-рано същия ден подаде декларация до деловодството на парламента с искане вотът му да бъде зачетен като "против" проектокабинета "Желязков", също е сред подписалите се. Писмото е подписано и от Марио Рангелов, чието име първоначално не фигурираше в справката от пресцентъра на парламента с вота на депутатите при гласуването на проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Парламентарната група на ДПС не гласува единно по въпроса за подкрепата на проектокабинета "Желязков".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари