"Ден на занаятите" отбелязаха в Караманово

3
Участниците представиха ръчно изработени предмети, плетива, гоблени и рисунки
Участниците представиха ръчно изработени предмети, плетива, гоблени и рисунки Снимка: Община Ценово

Участниците представиха ръчно изработени предмети, плетива, гоблени и рисунки

35 участници представиха ръчно изработени предмети и кулинарни произведения в празника „Ден на занаятите“ в Караманово, съобщи главният експерт „Връзки с обществеността“ в Община Ценово Марий Пейчев, цитиран от БТА.

Той уточни, че проявата е свързана с отбелязания на 29 юни Петровден, когато се чества и професионалният празник на занаятчиите. Пейчев цитира Петя Герасимова от местното читалищно настоятелство, която е припомнила, че народните занаяти са символ на трудолюбие, красота, въображение и творчество.

В четвъртото поредно издание на празника са се включили майстори и самодейци от Новград, Долна Студена, Джулюница, Кривина и Караманово, както и от населени места от съседни региони. Те са представили ръчно изработени предмети, плетива, гоблени и рисунки. В кулинарната изложба е показана традиционна за района баница макарина, съобщи още Пейчев.

Празникът е съпътстван от изпълнения на народни песни и хора от Школата за народни танци „Надиграй ме“ от Новград, Женската фолклорна група „От извора“ и ученици от училище „Христо Ботев“ в Караманово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари