Делян Пеевски: Трябва да се обединим, за да защитим националната си чест и достойнство

0
Трябва да настояваме за незабавни и адекватни действия от българските институции
Трябва да настояваме за незабавни и адекватни действия от българските институции Снимка: БГНЕС

Трябва да настояваме за незабавни и адекватни действия от българските институции

Делян Пеевски призовава за по-твърда позиция спрямо РСМ заради антибългарски изказвания.

В контекста на продължаващите противоречия между България и Република Северна Македония (РСМ), народният представител Делян Пеевски излезе с остра позиция, призоваваща за по-категорични действия от страна на българските институции в отговор на това, което той определя като "обидни изказвания за България и българите" от страна на политически лидери от РСМ.

Пеевски подчертава необходимостта от единство сред всички политици и институции в България, независимо от техните политически пристрастия, с цел защита на националната чест и достойнство. Той настоява за "незабавни и адекватни действия от българските институции, главно от страна на Министерство на външните работи, в отговор на демонстративната антибългарска кампания, водена от политиците в РСМ".

Народният представител акцентира върху важността на ангажирането на европейските институции в този процес. Според него, разширяването на Европейския съюз е стратегическа цел, която не трябва да бъде компрометирана от включването на страни, които не споделят ценностите на добросъседство и толерантност. Пеевски изразява опасения, че подобни действия могат да бъдат проводници на "опасно руско влияние в общността".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Швейк
    Пак пуснаха лудите от лудницата, с кой ще се обединяваш, та ти довчера се криеше от хората, кво обединение, кви пет лева бе....
  • 1
    2
    ппдб
    Прав си ага! Ние отдавна искаме да се обединим с теб и да ни удряш редовно по една рязана пишка заедно с мазното кафенце!
  • 7
    1
    Бедо
    И понеже ти си срам за нацията от теб трябва да се започне чистката нагъл шопар то бива бива ама
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари