Делян Пеевски се срещна с Главния мюфтия

1
Двамата обсъдиха толерантността и ролята на религиите в обществото
Двамата обсъдиха толерантността и ролята на религиите в обществото Снимка: ДПС

Двамата обсъдиха толерантността и ролята на религиите в обществото

Председателят на Движението за права и свободи (ДПС) Делян Пеевски проведе среща с Главния мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи и главния секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик. На срещата, която се състоя в София, бе обсъдена ролята на вероизповеданията за запазване на толерантността между различните религиозни общности в страната и значението на мюсюлманската общност в този процес.

Пеевски подчерта значимостта на мюсюлманската общност в България като пример за мирно съжителство и равнопоставеност. Според него българските мюсюлмани играят важна роля в запазването на толерантността и единството на българското общество. По време на разговора беше обсъдена и необходимостта от обединение на мюсюлманите, които да продължат да утвърждават традиционните семейни ценности и да възпитават младото поколение в този дух.

Срещата също така засегна хода на спешния ремонт на новата сграда на Главно мюфтийство в София. Стана ясно, че ремонтните дейности са финансово подкрепени от капиталовите разходи на централния бюджет, като проектът е част от по-широките усилия за укрепване на институциите, които отговарят за религиозното единство в страната.

На срещата присъстваха и зам.-председателят на Народното събрание и на ДПС Йордан Цонев, както и няколко зам.-председатели на парламентарната група на ДПС, включително Байрам Байрам, Хамид Хамид, Искра Михайлова, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Ертен Анисова и секретарят на групата Елван Гюркаш.

Срещата завърши с увереността, че религиозната толерантност и диалогът между различните вероизповедания ще продължат да бъдат основен приоритет за всички институции, ангажирани в този процес, и че традиционните семейни ценности трябва да останат в основата на възпитанието на младото поколение в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Значи...
    Имало е сюннет дюйюню!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари