Делян Пеевски: Искат оставката на Антон Славчев, за да стане прокурор при Сарафов

0
Пеевски твърди, че Славчев е „бухалка“ на Иво Прокопиев
Пеевски твърди, че Славчев е „бухалка“ на Иво Прокопиев

Пеевски твърди, че Славчев е „бухалка“ на Иво Прокопиев

Политическата сцена в България отново се разтърсва от скандали, след като председателят на ДПС Делян Пеевски направи остри изказвания по адрес на Антон Славчев, председател на Комисията за противодействие на корупцията. Според Пеевски, Славчев се стреми да се оттегли от поста си, за да заеме длъжността прокурор в Софийската градска прокуратура - назначение, което той спечели с максимален бал от 12.

Пеевски твърди, че исканата оставка е резултат на натиск от страна на ПП-ДБ, които обвиняват Славчев в корупция и го наричат „бухалка“. „Вземете направете справка на кого освободи 200 милиона лева лицето Антон Славчев. Не на Пеевски, а на Прокопиев. Това е един служител на мистър Кеш“, заяви Пеевски, посочвайки връзки между Славчев и Иво Прокопиев. Той допълни, че Славчев често е имал срещи с Копринков и други лица, замесени в съмнителни сделки, включително освобождаване на значителни суми, които е трябвало да отидат в държавния бюджет.

Пеевски продължи с обвиненията, свързани с незаконна приватизация на предприятия като "Каолин" и "Дамяница", за която той обвинява Славчев и бившия министър-председател Иван Костов. „Изключително съм притеснен за него дали знае кой е. Досега си мислех, че разбира, че е мистър Кеш, който живее в трезора, но вече при тази констатация, че ще назначава или няма да назначава Господ, съм много притеснен от въздуха, който дишат със селския кръчмар Копринков“, добави Пеевски.

Тези коментари идват след изказване на президента Румен Радев, че не би назначил за служебен премиер наследник на Рая Назарян, дори да е Господ, на което Пеевски отговори със сарказъм и изрази тревога относно моралната посока на управляващите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    tom
    PEEVSKI . VARVISI SVINIO.
  • 3
    2
    Българин
    Тоест излиза,че и ПеПеевски и меките китки от ппдб искат оставката на този Славчев - просто го обвиняват в зависимост към различни мошеници. Забележително единомислие хахаха
  • 6
    1
    Димов
    Това нещо,е една огромна по размерите си пощенска кутия,в която попадат зловещи компромати,които на по късен етап,ще се превърнат в бумеранг за трудно ходещият след шкембето си индивид.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари