Делян Пеевски: Имаме фалшив президент. Москва няма да командва България

2
Председателят на ДПС нападна президента Румен Радев за тайни връзки с Москва и съмнителни финансови практики
Председателят на ДПС нападна президента Румен Радев за тайни връзки с Москва и съмнителни финансови практики Снимка: БГНЕС

Председателят на ДПС нападна президента Румен Радев за тайни връзки с Москва и съмнителни финансови практики

Председателят на ДПС Делян Пеевски отправи остри обвинения към президента Румен Радев от трибуната на Народното събрание. Според него, България се намира под заплаха от опити за манипулация на политическия процес, дирижирани от Радев, когото нарече „фалшив президент“. Пеевски заяви, че Москва няма да командва България и призова Радев да си „свали маската“ и да излезе открито на политическата сцена, ако има политически амбиции.

Изказването на Делян Пеевски дойде в контекста на обсъждането на назначаването на Горица Грънчарова-Кожарева като следващ министър-председател. Според Пеевски, зад кандидатурата на Грънчарова-Кожарева стои Александър Нейчев, когото той нарече „касиера на мистър Кеш-Радев“. Пеевски настоя, че Нейчев е човекът, който оказва натиск върху кандидат-премиера и че трябва да бъде проверено дали Грънчарова-Кожарева има воля за самостоятелни решения, или е под директното влияние на Радев.

„Тази държава има един фалшив президент, който в момента се опитва протиконституционно да излъчи правителство,“ каза още Пеевски. Той обвинява Радев в опити за подмяна на демократичния процес и манипулиране на изборите чрез контролирано правителство. По думите на председателя на ДПС, Радев не трябва да се крие зад номинации и задкулисни действия, а да поеме политическа отговорност, ако иска да участва активно в управлението.

В допълнение, Пеевски обвини още един ключов играч в схемата на Радев – Николай Копринков. Според него, Копринков играе ролята на „човекът, който събира рушветите и изнудва от името на президента“. Тези сериозни обвинения към президентската институция създават напрежение и подхранват нови политически скандали в страната.

„Проруските проксита, които ме атакуваха, свършиха. Няма Москва да командва България,“ заяви Пеевски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    13
    ДеБелян
    Ашколсун,гледам че моят бесарабски пасивен ибрикчия днес е активен - ще му позволя да ми направи една свирка след края на смяната хахаха
  • -3
    12
    Лойд Остин
    Кой ме спомена ? Чувал съм за ДеБелян,набивал го яко на ДеБил-ПеПерастите,а те за благодарност му изпрали имиджа и правили промени в българската конституция,от които България още не може да се съвземе. Иначе бесарабският мъжелюбец заработва за правото да ми седне на черната мамба и да се повози на нея,което е най голямото удоволствие в жалкото съществуване на този смрадливец хохохо
  • -4
    11
    Учуден
    Как яко се е възпалил бесарабския екскремент Мартинчо под тази новина - ДеБелян явно му е разпорил задника днес и го е направил да изглежда като бучка мая пусната в УСраински кенеф и като разпрания гъз на Зеленски след като го е минал Лойд Остин хахахаха
  • 0
    10
    Учуден
    Как яко завряха русофилистичните екскременти в коментарника. Делян е като бучка мая, пусната в руски кенеф.
  • 6
    9
    Гражданин
    Сега Америка ти пази кръдливия задник и ти нарежда да плюеш по Г-н Радев Ама ще дойде времето ще те изоставят те американците са такива консуматори .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари