Делян Пеевски и сенките в съдебната система

0
Парламентарна комисия разследва влиянието на Пеевски в съдебната система
Парламентарна комисия разследва влиянието на Пеевски в съдебната система Снимка: bTV

Парламентарна комисия разследва влиянието на Пеевски в съдебната система

На следващото заседание на временната парламентарна комисия ще бъде изслушан депутатът от ДПС Делян Пеевски. Комисията разследва евентуално влияние в съдебната система от кръгове, свързани с Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото. Това стана ясно от изказването на депутатката от ПП-ДБ и бивша министърка на правосъдието Надежда Йорданова в предаването „Лице в лице“. Йорданова, която е член на комисията, заяви, че Пеевски се е включил в началото на днешното заседание, представяйки биографична справка за своята дейност като следовател. Въпреки това, тя подчерта, че това не е било официално изслушване, а по-скоро симулация.

Пеевски ще трябва да се яви повторно в комисията, въпреки че депутатите от ДПС и някои от ГЕРБ изразиха несъгласие с този ход. По думите на Йорданова, Пеевски не е отговорил на въпросите относно своите взаимоотношения, контакти и влияния върху прокурори, които са показали "интересно професионално поведение" в разследванията, свързани със скандалите около делото КТБ.

Надежда Йорданова добави, че има данни за участие на Петьо Петров - Еврото и Димитър Франтишек в тези събития. Тя спомена и за връзките на Петров с различни прокурори, полицаи и други служители, които може би са имали роля в манипулирането на различни разследвания.

Запитана дали и днес съществува паралелно правосъдие, Йорданова отговори, че няма сигурни доказателства за това, но отбеляза липсата на институционални отговори на зададените въпроси.

В днешното заседание, Пеевски, който не е член на комисията, предложи да бъдат изслушани бившият председател на Върховния касационен съд Лозан Панов и Христо Иванов, които според него също имат участие във въпросните влияния. Предложението бе подкрепено от Хамид Хамид.

Комисията предложи да бъдат изслушани Христо Иванов, Лозан Панов, Делян Пеевски, Десислава Иванчева, Биляна Петрова, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, журналистите Димитър Стоянов и Атанас Чобанов, както и бившата съпруга на Петьо Петров - Любена Павлова и неговият брат, прокурор Емил Петров. Освен това, поканени ще бъдат и Цветан Василев, Дилян Георгиев и Антон Славчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    1
    Яков Леви
    Ае тая не беше ли "възрожденка" по едно време....Баси миндила...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари