"Да, България" иска предоговаряне на коалицията с ПП-ДБ

0
Тежката изборна загуба изисква сериозно и задълбочено усилие за промяна и надграждане на работата на коалицията, се казва в решението
Тежката изборна загуба изисква сериозно и задълбочено усилие за промяна и надграждане на работата на коалицията, се казва в решението Снимка: БТА

Тежката изборна загуба изисква сериозно и задълбочено усилие за промяна и надграждане на работата на коалицията, се казва в решението

На свое заседание, проведено днес, Националният съвет на ПП „Движение Да България“ прие мандат за участие в започналото предоговаряне на коалиционното споразумение с цел надграждане и разширяване на коалицията ПП-ДБ.

Националният съвет констатира, че тежката изборна загуба изисква сериозно и задълбочено усилие за промяна и надграждане на работата на коалицията, защото само така може да се гарантира, че тя ще може да започне да си връща загубените избиратели. Националният съвет потвърди решението за това народните представители от „Да, България!“, в рамките на общата парламентарна група на ПП-ДБ, да бъдат опозиция на модела на управление на ГЕРБ и ДПС.

Националният съвет обсъди предстоящите процедури за промени в устава и избор на нови национален съвет, национална контролна комисия и председател на Движението.

Националният съвет, изхождайки от необходимостта от надграждане и развитие на коалицията ПП-ДБ, но и от предприемането на сериозни мерки за промени, с оглед изключително лошия резултат на изборите и натрупалите се слабости и проблеми в работата, прие мандат за участие в разговорите за предоговаряне на коалиционната формула, за което вече има съгласие между трите партии в коалицията.

Мандатът предвижда гаранции за надграждане и разширяване:

  • механизми за колективно вземане на решения и представителство;
  • запазване на идеологическите идентичности на формациите в коалицията, като условие за разширяване на тяхната обща подкрепа;
  • единна и съгласувана комуникационна политика;
  • подбор на кандидати за изборни позиции, основан на качествени критерии;
  • насърчаване на включването на граждански кандидати и използване на преференции при гаранции за етичност;
  • честен диалог с избирателите.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари