Чуждестранни експерти обучаваха митничари да разпознават фалшивите стоки

0
30 международни марки разкриват тайните на оригиналните си продукти
30 международни марки разкриват тайните на оригиналните си продукти Снимка: Агенция "Митници"

30 международни марки разкриват тайните на оригиналните си продукти

В Свиленград се проведе мащабно обучение за идентификация на фалшиви стоки, организирано от Международната асоциация за защита на интелектуалната собственост – REACT. Семинарът, състоял се на 10 и 11 октомври, привлече 80 митнически служители от цялата страна, както и представители на полицията и прокуратурата.

Избор на локация

Свиленград - втори в света по задържане на фалшификати

Изборът на Свиленград за домакин на семинара не е случаен. Според данни на REACT, ГКПП Капитан Андреево заема второ място в световен мащаб по задържане на фалшиви стоки, имитиращи марки на членовете на организацията. Това прави региона ключов в борбата срещу нелегалната търговия с имитации.

Международно участие

Сред лекторите на събитието бяха Кристи О'Майли, юридически съветник по интелектуална собственост към Департамента по правосъдие на САЩ, и Светлан Савов от Световната митническа организация. О'Майли сподели ценен опит от работата на американските правоохранителни органи в областта на защитата на интелектуалната собственост. Савов, от своя страна, представи програмата за контрол на пътници и товари, разработена от Световната митническа организация.

Практически умения за разпознаване на фалшификати

30 международни марки разкриват тайните си

Представители на 30 реномирани международни търговски марки взеха участие в обучението. Те демонстрираха оригиналните си продукти и разкриха характерните белези, които ги отличават от имитациите. Тази практическа част от семинара бе особено ценна за митническите служители, които получиха конкретни насоки за идентифициране на фалшиви стоки при проверките на митническите пунктове и бюра.

Широк обхват на участниците

В обучението се включиха служители от различни структури на Агенция "Митници", включително от Централно митническо управление и Териториалните дирекции в Пловдив, Бургас, Варна, София и Русе. Освен тях, присъстваха и представители на Министерството на вътрешните работи от различни звена, както и прокурори.

Организатори

Семинарът бе организиран от адвокатско дружество "Турку, Таджер и Турку" - член на Международната асоциация за защита на интелектуалната собственост – REACT.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари