Митничари осуетиха опит за внос на близо 20 тона фалшив прах за пране

5
Албански шофьор се опита да внесе тонове нелегален препарат от Турция
Албански шофьор се опита да внесе тонове нелегален препарат от Турция Снимка: Агенция "Митници"

Албански шофьор се опита да внесе тонове нелегален препарат от Турция

Митническите служители на Граничен контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" осуетиха опит за внос на близо 20 тона фалшив прах за пране, носещ логото на известна търговска марка. Инцидентът се разигра на 6 септември 2024 година, когато товарен автомобил, пътуващ от Турция за Албания, пристигна на граничния пункт.

Водачът на превозното средство, гражданин на Албания, представи документи, указващи, че превозва перилни препарати. Въпреки това, бдителността на митническите служители доведе до по-задълбочена проверка на товара.

При щателния оглед на товарното помещение бяха открити 9604 опаковки, всяка съдържаща по 2 килограма прах за пране. Общото количество на задържания товар възлиза на впечатляващите 19 208 килограма. Всички пакети носеха логото на реномирана търговска марка, което предизвика съмнения относно автентичността им.

В съответствие с Регламент 608/2013 на Европейския съюз, касаещ защитата на интелектуалната собственост, митническите власти задържаха целия товар. Незабавно след това те се свързаха с притежателя на въпросната търговска марка, който потвърди, че стоката е неавтентична.

Този случай подчертава важността на бдителността и професионализма на митническите служители в борбата срещу вноса на фалшиви стоки. Подобни инциденти не само нарушават правата върху интелектуалната собственост, но и потенциално застрашават здравето на потребителите, които неволно биха могли да закупят и използват тези продукти.

Властите продължават разследването, за да установят произхода на фалшивите перилни препарати и да идентифицират евентуални по-мащабни мрежи за разпространение на контрабандни стоки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    ???
    Праховете ги произвеждат в чехия ,за източноевропейските държави са от едната страна на хангара ,а за запада от другата страна, това го казаха нашите тираджии които товарят от чехия ,имаше цяло предаване
  • 2
    1
    Велизар
    Наистина купих прах ,който беше в опаковка 10 кг на известна марка. От магазин за перилни препарати ,уж внос от Италия. Праха се оказа боклук и не става нищо от него.Върнах се в магазина и им казах ,а те казаха че нищо не могат да направят.Къде са институциите и докога ще си затварят очите.Тези магазини наистина продават абсолютно некачествени стоки.Магазина е на ул.Пиротска срещу църквата.Проверете го и не купувайте от там. Стоките са с турски произход.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари