Частна фирма събира по 5 лева за преминаване до плаж Силистар

0
Скандалната такса разгневи туристите
Скандалната такса разгневи туристите

Скандалната такса разгневи туристите

Такса от 5 лева за „преминаване“ с автомобил до плажа Силистар край Синеморец предизвика бурни реакции сред туристите. Фирмата „Пеев инвест 2024“ ЕООД, която въвежда мярката, издава касова бележка и се аргументира, че преминаването става през частен имот, който няма регламентиран път.

Според туристите, за да избегнат таксата, те са принудени да оставят колите си на главния път и да вървят пеша 2 км до плажа. Това предизвиква сериозни неудобства и недоволство сред посетителите.

Обвинения в незаконност и призиви за държавна намеса

„Това е абсолютна измислица и нарушение на всякакви закони. Никой не може да ми забрани да се движа свободно из природен парк „Странджа“, заяви пред TravelNews проф. Атанас Гочев от УНСС, който е на почивка в района и е жител на Синеморец. Той категорично отказва да плаща подобни такси и настоява държавата да вземе мерки.

Проф. Гочев подчерта, че достъпът до плажовете трябва да бъде свободен, тъй като те са изключителна държавна собственост. Според него, ако община Царево смята, че този имот ѝ е важен, тя може да го отчужди.

Реакцията на община Царево

От Община Царево коментираха, че проблемът е в юрисдикцията и че самият плаж е ангажимент на държавата в лицето на Министерството на туризма. Те са предприели действия за изработване на парцеларен план, който да избегне частния имот и да осигури път, минаващ изцяло през общински терени.

„Ние нямаме юрисдикция върху Природен парк „Странджа“. Това е добър пример за „омагьосан кръг“, коментираха от Общината, добавяйки, че са уведомили органите на МВР и прокуратурата за проблема.

История на конфликти

Това не е първият случай на конфликти около достъпа до плажа Силистар. През 2015 година Георги Якимов, тъст на народния представител и заместник-председател на ДПС Йордан Цонев, също прегради имоти около плажа и събираше такси за преминаване.

Фирмата „Пеев инвест 2024“ ЕООД е регистрирана в края на април 2024 година в Малко Търново и е собственост на Мартин Пеев, който не беше открит за коментар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    13
    Стар Лисан
    Много дълго време въпросният имот беше мислим на съдия изпълнител и някой го купи и се нахързули.Некви еко къщи ама не става работата.Силистар и това е.Можеш да садиш домат и да опънеш чадър.Тоя къпе за да избива,прав не прав ама по пряко е през неговата поляна.Има и касова.бележка.И все пак зависи на кой кандидат турист ще случат.Всеки с късмета си.
  • 3
    12
    Вл Путин
    Когато правосъдието е корумпирано и престъпниците и нечестните вземат доминация, държавата става трудно управляема и народа страда. Страданието на народа може да избие в саморазправа с нарушителите на законите като ги набие и дори убие чрез разстрел. Така стана с насраната миризлива отрепка БайПън, който се възползва нечестно от корумпираното правосъдие завзето от съмнителни съдии които са под влиянието на ДемоСратическата комунистическа партия и той успя да избегне наказание за престъпна и незаконна дейност. Американците не насърчават такива дейности и има хора които са склонни да вземат правосъдието в собствени ръце и по насрания БайПън няма нужда да бъде стреляно защото този жалък лайнар ще гушне букета преди да е станало Ноември! . Дали е правилно?! Казано е : Глас народен, глас Божи! В случая с плажа Силистар имаме нещо подобно където поради слабостта на държавата изразени в корупция на държавни служители основно свързани с една корумпирана ДеБил-ПеПерастка шайка и Правосъдие се предприемат действия които ядосват народа, който може да предприеме действия които същата тая корумпирана власт "мъдро" ще обвини, че са саморазправа, е незаконно и дори престъпление.
  • 3
    11
    до 9
    Как какви услуги предлага собственика? Спестява ти 30 минути ходене пеша до плажа под яркото слънце. Пуска те да минеш през "хола му".
  • 2
    10
    Спокоен
    Всъщност, „Пеев инвест 2024“ ЕООД, доколкото разбирам от дописката си е напълно в правото. Частната собственост е неприкосновенна. Това, че някой не си е свършил работата с отчуждаване и всички реквизити на държавата е друга бира.
  • 3
    9
    Бисер Каралашев
    Каква услуга или какви облекчения предлага собственика на земята, какви разходи или щети отчита, че да събира по 5 лева?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари