„Булмаркет“: Оказваме пълно съдействие за отстраняване щетите от инцидента

4
Товарен влак дерайлира между Ветово и Сеново: Четири цистерни блокират железопътната линия
Товарен влак дерайлира между Ветово и Сеново: Четири цистерни блокират железопътната линия Снимка: bTV

Товарен влак дерайлира между Ветово и Сеново: Четири цистерни блокират железопътната линия

Четири празни цистерни от товарен влак дерайлираха днес при инцидент на железопътната линия между Ветово и Образцов чифлик, което доведе до спиране на движението по трасето. Заместник изпълнителният директор на групата „Булмаркет“ Светослав Първанов потвърди информацията пред Българската телеграфна агенция (БТА), като успокои, че няма пострадали хора при произшествието.

Инцидентът се случи около 17:15 часа между гарите Ветово и Сеново, когато композицията, съдържаща две цистерни с дизел и две с амоняк, напусна релсите. Щетите са нанесени само върху вагонната част на състава и железопътната инфраструктура, като цистерните в момента блокират отсечката.

Първоначалният анализ показва, че композицията се е движела с допустима за участъка скорост, а локомотивът и цистерните са били в пълна техническа изправност. Причините за възникналото дерайлиране са в процес на изясняване“, съобщи Първанов. Той добави, че операцията по отстраняването на цистерните ще отнеме време поради спецификата на участъка и сложността на задачата.

Ръководството и служителите на „Булмаркет“ оказват пълно съдействие на Национална компания "Железопътна инфраструктура" за бързото възстановяване на движението. Екипите работят активно, за да бъде отсечката освободена възможно най-скоро и с минимални затруднения за железопътния транспорт.

„В момента цистерните блокират отсечката и ще отнеме време да бъдат вдигнати и отстранени поради спецификата на операцията и участъка. Ръководството и служителите на компанията оказваме пълно съдействие на Национална компания "Железопътна инфраструктура" за отстраняването на композицията и щетите, и съвместно полагаме усилия това да се случи възможно най-бързо и безпроблемно“, каза още Светослав Първанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Дани
    Навремето е имало ЖП войски и млади момчета са поддържали постоянно ЖП мрежа!!(Единственото кофти е, че е била много дълга военната служба (2 г) Ако беше 6 месеца, тези млади хора се научават на труд някои на занаят и т,n ! Ползата е би била голяма и за държавата и за тези момчета (които са имали нужда от трудови навици!!!А гражданска защита!!!Закрита е нали!!! Също полезна институция!!!! Катастрофи, пожари, наводнения....._Обезлюдяване на цели райони!!!Обезлесяване на горите и жега в градовете, заради липсата на зеленина и дървета и пренасищане на автомобили!!!!!!
  • 2
    5
    Митко
    Последно между Вятово и Сеново или между Вятово и Образцов Чифлик някой не е учил география
  • 4
    4
    Милю
    Иначе "звездата" на изпълнителния директор Първанов/чичовото/ изгря покрай един бивш председател на НС - Борислав Великов. Пък и с Ваньо Танов са земляци. После един бивш главен секретар /не Борисов/ се застъпи за кадърния директор...После пък се оказа, че Първанов е специализирал със Цветанов при чичо Сам - от тия, няколкодневните специализации. Късметлия...
  • 5
    3
    Еха-а-а
    Голяма защита на наследника на Димитър Калчевия бизнес от " олигофрени", бе...Ави може и да си прав - народ от олигофрени може да позволи такъв грабеж на националното богатство от мафиоти на различни равнища. Катастрофи стават, хора загиват, жп- линиите и машинистите са виновни...И няма край...
  • 1
    2
    Купър
    Абе олигофрен, защо през 20 ден пада влак в разлипни места на България. Три инцидента през няма и месец пътнически влак товарен и сега и Булмаркет. Знаеш ли че линията се гъне като макарон в тези жеги инфрата дават смешни пари а мафиотската държава краве парите предназначени за жп пътищата подръжката и сигурността на хората и товарите. Аз казвам като жп служител трета катастрофа по деформация на пътя. До кога ще говорите само и да ругаете. Отново се чака да има невинни жертви поради немърливост на инфрата и държавата.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари