Братовчедка на Петър Шишков: Синът на батко ми има нужда да развива математическия си талант

34
Всички са в шок, заяви Диляна Дойчинова
Всички са в шок, заяви Диляна Дойчинова Снимка: Личен архив на семейство Шишкови

Всички са в шок, заяви Диляна Дойчинова

България беше разтърсена от трагичен инцидент, при който загинаха доц. Петър Шишков и неговата дъщеря Кристин. Диляна Дойчинова, братовчедка на загиналия, сподели спомените си за него в ефира на предаването „Тази неделя“ по bTV. Тя го описа като изключителен специалист и човек с голямо сърце.

Петър Шишков е работил в областта на пиротехниката, развивайки хобито си в професионална дейност. Той и дъщеря му Кристин са били на мястото на инцидента, за да подготвят заря за предстоящо събитие. Дойчинова сподели, че Шишков е бил изключително внимателен към безопасността и е взимал мерки при всяка възможност за риск.

Кристин често помагала на баща си в работата му, което създавало силна връзка между тях. Семейството на Шишков, включително съпругата му, е дълбоко засегнато от загубата. Те са преживели много трудности заедно, но винаги с чувство за хумор и силна подкрепа един към друг.

В момента семейството на доц. Шишков очаква разрешение за организиране на погребението, като целият процес е в ръцете на разследващите органи. Диляна Дойчинова благодари на лекарите от „Пирогов“ и на всички, които са дарили кръв, подчертавайки човещината, проявена в този труден момент.

Сред близките на Петър Шишков е и неговият син, на 10 години, който има забележителен математически талант. Дойчинова изрази надежда, че момчето ще може да развие потенциала си, въпреки тежката загуба.

За тези, които искат да помогнат на семейството, е предоставена банкова сметка за дарения:

Централна Кооперативна Банка АД

IBAN: BG12CECB979010J6221200

Виолета Югова-Шишкова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Peter
    Билковият лек на Dr Ojeabulu е най-доброто решение за херпес 1 и 2, слава Богу, че най-накрая се избавих от това заболяване, след като използвах неговото билково лекарство, никога не съм вярвал, че мога да си върна живота след няколко опита. Благодаря на д-р Ojeabulu. Можете да се свържете с него чрез имейл: [email protected] или уебсайт: https://drojeabulusolutionhome.wordpress.com/
  • -3
    7
    Mnogoznaiko
    Не ви ли е неудобно да обявявате дарителска сметка?
  • 11
    6
    Яна
    В потрес съм от коментарите. Как може да сме станали толкова злобни. Една жена остава сама без мъж и дете. Парите за едно погребение не са малко, а тя има две. Скръбта и мъката на тази жена е огромна. Как може да си позволявате да коментирате финансовото състояние на семейството без да ги познавате. Безумие. Тъжно ми е какви хора има.
  • 15
    5
    Гергана
    *от 30 години
  • 10
    4
    Гергана
    Не знам колко прецизен е бил доцента в работата си, щом без мисъл за сигурността води дъщеря си в складове за пиротехника, в извънработно време и в нарушение на всякакви изисквания за безопасност. А опитът да се възползват от ситуацията, за да събират пари от потресените хора е просто безумен. Предполагам, че доцентът не е бил социално слаб и не е оставил дългове. Все пак както разбрахме от 0 години организира пиротехнически “забавления”. Подготвял е такова за циганска сватба. Едва ли го е правил без пари! Мир на праха му и светла памет на детето, но това са потресаващи неща!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари