Божидар Божанов: Антон Славчев е от "бухалките" на Делян Пеевски

0
Физически сблъсък между депутати в парламента
Физически сблъсък между депутати в парламента

Физически сблъсък между депутати в парламента

Държавният глава Румен Радев започва консултации с парламентарните формации за съставяне на ново служебно правителство. Първите срещи са насрочени за 17:00 часа.

Денят в парламента започна с нов политически сблъсък, след като ПП-ДБ изразиха намерение да свалят председателя на антикорупционната комисия Антон Славчев.

Антон Славчев системно не изпълнява служебните си задължения. Освен това е една от "бухалките" на Пеевски. Затова подготвихме решение за неговото освобождаване от антикорупционната комисия“, коментира Божидар Божанов, предаде bTV.

Той добави, че за реализирането на тази инициатива са необходими 80 гласа. В момента те имат подкрепата на 39 депутати, а писма с молба за подкрепа са изпратени до всички парламентарни групи, но до момента никой не е отговорил положително.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви: „Всеки ден с нещо ни изненадват, но не мога да коментирам нещо, което не е станало.“

Делян Пеевски също направи изявление относно дейността на антикорупционния орган и неговия председател. „200 милиона са освободени и е трябвало да отидат в хазната. Знаете ли защо му искат оставката? Защото е спечелил конкурс за прокурор и се нуждае от това освобождаване“, посочи той.

От БСП потвърдиха, че са били канени да дадат своите гласове. „Получихме мейли, не е много сериозно. Този парламент е изчерпан за подобни решения“, заяви Борислав Гуцанов.

Другите партии все още не са коментирали дали ще подкрепят това решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари