Божидар Андреев не успя да спечели титлата на държавното първенство в Русе

0
Малшанс за олимпиецът преди игрите в Париж
Малшанс за олимпиецът преди игрите в Париж

Малшанс за олимпиецът преди игрите в Париж

Националният ни щангист Божидар Андреев не успя да спечели титлата на държавното първенство в Русе, но остава оптимист за представянето си на Олимпийските игри в Париж. Андреев се яви в по-горна категория – 81 кг, вместо в своята категория 73 кг, и записа неуспешно изтласкване, което му коства златото.

Въпреки разочарованието, Андреев постигна 160 кг в изхвърлянето, показвайки добра форма. Неуспехът му в изтласкването, където не успя да изтласка 190 кг нито в първите два опита, нито в последния на 200 кг, се оказа решаващ за крайния резултат.

„В добро настроение съм, даже показах в едното упражнение можах да успея да изхвърля 160 кг, само че в другото упражнение нещо не знам защо така се получи днес, което ми е за първи път да хвана нула на тласкане. Но и най-добрите се случва това нещо. Да се надяваме, че на олимпиадата ще е много по-добре, да се надяваме, че няма да направим такива грешки, каквито направихме днес“, сподели Андреев, цитиран от Русе Медиа.

В момента щангистът тренира усилено по два пъти на ден. След лагера на Белмекен, той ще продължи подготовката си в Граматиково, а на 12 юли ще замине за 20-дневен тренировъчен лагер в Дижон, преди да се отправи към олимпийското село.

Другият ни олимпиец – Иван Димов, не участва в шампионата в Русе поради контузия в коляното, получена по време на загрявката. Треньорът на националния отбор Иван Иванов е уверен, че травмата няма да се окаже пречка за участието на Димов в Париж.

Третият ни олимпиец – Карлос Насар, макар и да не спечели титла в Русе, подобри три световни рекорда. Постиженията му не са официално признати, тъй като са направени извън рамките на голямо първенство, но са заявка за силните му амбиции за олимпийско злато.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари