Борислав Сарафов изиска справка за заплахите срещу съдия Владислава Цариградска

0
Докладът трябва да обхване информация от МВР и Министерството на правосъдието
Докладът трябва да обхване информация от МВР и Министерството на правосъдието Снимка: Прокуратура на Република България

Докладът трябва да обхване информация от МВР и Министерството на правосъдието

Борислав Сарафов изисква пълна справка за заплахите срещу съдия Цариградска.

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов разпореди на Мирослав Рашков, временно заемащ поста главен секретар на Министерството на вътрешните работи, да предостави подробен доклад относно всички регистрирани заплахи срещу съдия Владислава Цариградска от Окръжен съд - Плевен и нейното семейство. Това решение идва като пряк резултат от изявленията на съдия Цариградска по време на изслушването ѝ пред Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на 15 октомври 2024 година.

Срок и обхват на изискваната информация

Срокът за предоставяне на справката е определен за 22 октомври 2024 година. Сарафов настоява докладът да включва не само данни от Министерството на вътрешните работи, но и информация от други релевантни институции. Специално внимание се обръща на Министерството на правосъдието, което отговаря за осигуряването на охрана на магистрати съгласно член 391, алинея 3, точка 3 от Закона за съдебната власт.

Процедура при наличие на класифицирана информация

В своето разпореждане от 16 октомври 2024 година Борислав Сарафов уточнява, че ако част от информацията се окаже класифицирана, тя трябва да бъде предадена според процедурите, описани в Правилника за прилагане на Закона за защита на класифицираната информация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Голям Майтап
    Тез сега ли се сетиха? Приличат на нашата полиция и прокуратура в Русе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари