Бойко Рашков: Не мисля, че човек, причинил толкова голяма трагедия, е подходящ за вътрешен министър

11
Бившият вътрешен министър коментира назначението на Атанас Илков
Бившият вътрешен министър коментира назначението на Атанас Илков Снимка: БТА

Бившият вътрешен министър коментира назначението на Атанас Илков

Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Бойко Рашков изрази остри критики към избора на Атанас Илков за служебен вътрешен министър. Рашков подчерта, че това е решение на ГЕРБ, като по този начин постави под съмнение ефективността на назначението.

На въпрос защо самият той е назначил Илков за заместник-директор на Националната полиция по време на своя мандат, Рашков отбеляза, че не става въпрос за лична доверие към Илков, а за неговата способност да изпълнява длъжността. Той обясни, че Илков разполага с необходимия опит, за да заеме позицията, но това не означава, че няма резерви относно него.

Рашков изрази сериозни съмнения по отношение на участието на Илков в трагичната акция в Лясковец, при която загина един командос. Според Рашков, грешките на полицията тогава са свързани и с името на Илков, което го кара да поставя под въпрос неговата подходящност за поста вътрешен министър. „Не мисля, че човек, причинил толкова голяма трагедия на едно семейство, е подходящ за вътрешен министър“, коментира Рашков. Той също така изрази притеснение относно липсата на алтернативи в МВР, визирайки изказването на Цветан Цветанов - "кой друг, друг няма", като подчерта, че това е жалко за системата.

Рашков подчерта, че длъжността заместник-директор на Националната полиция не е „чак толкова голяма служба“ и посочи, че Илков е бил регионален директор на полицията в няколко града, което според него не е достатъчно за заемането на по-висока позиция.

Освен критиките към Илков, Рашков изрази сериозни притеснения относно изборния процес в страната. Той заяви, че последният служебен министър на вътрешните работи, Калин Стоянов, също е допуснал купуване и продаване на гласове по време на изборите. Това, според Рашков, е в противоречие с основните задължения на служебния кабинет, чиято задача е да осигури честни и прозрачни избори. Той постави под въпрос дали подобни практики ще бъдат избегнати и в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Мухахахахаха
    И това го казва лайното РазБойко Чашков,символа на корупцията в България мухахахахааххаа да еба нещастния ти БКП лайнар да еба - кой се снима на една маса с крупни контрабандисти бе,хуйосмук ???? Кой има пудел с евро пачки бе,лайнояд ? Кой е сниман още в началото на 90-те на купони на Мултигруп бе,куролап ?
  • 3
    1
    МНОГОЪГЪЛЕН ПЕТОХУЙНИК
    .... СЕЛЯНИНА С КОЛЕЛОТО, ПАРДОН-ДАМАДЖАНАТА....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари