Бойко Борисов: Нека направим нещо, 1 милион избиратели са на воден режим

0
Лидерът на ГЕРБ търси подкрепа за споделена отговорност в решаването на кризата
Лидерът на ГЕРБ търси подкрепа за споделена отговорност в решаването на кризата Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ търси подкрепа за споделена отговорност в решаването на кризата

Предстоящите избори изискват сътрудничество и поемане на обща отговорност от всички политически сили, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той подчерта, че водната криза засяга близо един милион граждани на страната, които са изправени пред режим на водата.

Това Борисов обяви по време на среща с депутата Николай Нанков, бивш министър на регионалното развитие, както и с кметовете на Велико Търново и Свищов – Даниел Панов и Генчо Генчев. Лидерът на ГЕРБ представи своя нов план за управлението на водните ресурси в България.

Борисов съобщи, че вече работи по Споразумение за споделена отговорност с политическите партии. Според него, първата точка от това споразумение трябва да бъде осигуряването на питейна вода за всички български граждани, а втората – подобряване на земеделския сектор.

„Нека направим нещо за тези един милион избиратели, които са изправени пред воден режим,“ призова Борисов и добави, че освен визията си за околовръстния път на София, вече чертае и планове за река Дунав.

Според него, трябва да се изградят нови язовири и да се предприемат мерки за залесяване на критичните райони.

Кметът на Велико Търново, Даниел Панов, информира, че водните ресурси в района намаляват драстично, а ВиК инфраструктурата е в критично състояние. В четири населени места в Свищов, както и в Павликени, вече е въведен воден режим.

Генчо Генчев, кметът на Свищов, отбеляза, че откакто политическата формация „Промяна“ пое управлението на държавата, проблемите с водата не са намерили решение.

Николай Нанков, бивш регионален министър, предупреди, че е наложително да се вземат незабавни и адекватни мерки за справяне с водната криза. Той посочи, че управлението на водите е огромен проблем в момента, като най-важната задача е осигуряването на вода за питейни и битови нужди.

„Не може ВиК, което продава водата на потребителите, да бъде същото, което слага водомерите. Това е все едно да носиш собствен кантар в магазина, за да си премериш сиренето,“ направи аналогия Нанков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Gdafff
    "Сетила се Мара, да се обара"! Къде спахте до сега,като нашибахте вецове на знайни и незнайни правоимащи тюфлеци??? Сега всички депутати,разквартировани в населените места без питейна вода и никакво мърдане от там, докато не се реши проблема!!! Всички са за бесилка!!!
  • 2
    6
    Stoian
    Простият и дебилен пожарникар се изказа,боклуци, некомпетентни и прости.
  • 3
    5
    Мунчо
    Имаше преди време един такъв хидроинженер с един-единствен проект. Хубави пари направи. Че и Тиквомир сега се натиска. За пари се натиска, не го е грижа за народа.
  • 11
    4
    Да се моли
    На Буда за дъжд.
  • 13
    3
    Nyma
    Отговорноста я носиш Ти- персонално!!! След всичките Ти простотии,сега търсиш някой друг да опере пешкира!! НЕГОДНИК!!! ДАНО гъзодушника Нанков,ти помогне!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари