Бойко Борисов: Докога ще теглим заеми, това вече не е щедрост

0
Лидерът на ГЕРБ критикува финансовата политика на правителството
Лидерът на ГЕРБ критикува финансовата политика на правителството Снимка: Бойко Борисов / Facebook

Лидерът на ГЕРБ критикува финансовата политика на правителството

В своето изказване в град Хасково лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остро разкритикува настоящата финансова политика на правителството, изразявайки загриженост относно постоянното теглене на заеми и липсата на дългосрочно планиране на разходите.

Борисов подчерта необходимостта от балансиран подход към държавните финанси, сравнявайки управлението на страната с управлението на домакинство: "Повече от десетилетие казвах на кметовете ще харчим толкова, колкото изкарваме и това е печелившата политика на всяко едно семейство. Семейство, което започне да харчи повече отколкото изкарва, започва да взема заеми и в един момент му вземат къщата, такива има хиляди", заяви той.

Бившият премиер изрази съмнение относно устойчивостта на текущата политика на заемане: "Така ли ще продължим, докога ще вземаме дългове, служебното правителство непрекъснато излиза на пазара, взема по 2-3 милиарда, ама всички ще ги плащаме. Като сме решили да сме щедри и добри през тези 4 години с обществения ресурс, това вече не е щедрост, а неправилно планиране на разходите".

Борисов засегна и темата за влизането на България в еврозоната, припомняйки събитията от миналото: "В деня, когато влязохме в чакалнята на еврозоната, олигархията излезе на улицата и се хвалеше, че от интернет управлява протестите. И къде са тези организатори на протестите, в кои листи са, кой ги припозна, изчезнаха, взеха парата и изчезнаха". Той изрази съжаление, че България е изостанала в процеса на присъединяване към еврозоната в сравнение с други страни като Хърватия и Румъния.

Лидерът на ГЕРБ повдигна и въпроса за честността на изборния процес, твърдейки за наличието на манипулирани флашки при изборите в София: "При изборите в София има манипулирани флашки, това значи, че някаква ОПГ група от хора, които са манипулирали и то истинска организирана група, да знаят къде да пипнат, това значи, че цели секции са били купени, говоря за София. Нещо е станало и то говорим за хиляди гласове".

В заключение, Борисов призова за по-голямо внимание към тези критични въпроси и за открит дебат относно бъдещето управление на страната, подчертавайки необходимостта от прозрачност и отговорност в политическия процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Мнение
    Ех.. Бойко нали те започна тази дълга поредица преди 13 години, сега що се правиш на щипната булка.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари