Асен Василев: Нямаме никакво доверие на ГЕРБ

2
"Продължаваме промяната" настоява за независим премиер след изборите
"Продължаваме промяната" настоява за независим премиер след изборите Снимка: bTV

"Продължаваме промяната" настоява за независим премиер след изборите

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш министър на финансите Асен Василев заяви категорично, че партията му няма доверие в ГЕРБ и отхвърля предложението на Бойко Борисов за съвместно управление след предстоящите избори. Това стана ясно от изявленията на Василев в телевизионното предаване "Лице в лице".

"Нямаме никакво доверие на ГЕРБ. Ние предложихме подобен на френския или италианския вариант – човек, който е равноотдалечен, който има голям статут и може да сглоби вариант за правителство, който да движи България напред", каза Василев. Той подчерта, че "Продължаваме промяната" няма да участва в "уговорени мачове" и настоява за независим премиер от типа на Марио Драги или Мишел Барние.

Василев коментира и икономическото състояние на страната, изтъквайки постиженията на последните правителства, в които "Продължаваме промяната" е участвала. Според него, въпреки негативните послания в медиите, икономиката на България расте 3-4 пъти по-бързо от тази в Еврозоната, наблюдава се намаляване на неравенствата и подобряване на демографските показатели.

"В момента икономиката в България расте 3-4 пъти по-бързо от тази в Еврозоната, наблюдаваме падане на неравенствата, демографската година показва, че се раждат повече деца. Когато се инвестира в хората, се вижда резултатът", отбеляза бившият финансов министър.

Той посочи, че според данни на Евростат, България е с най-нисък дълг спрямо брутния вътрешен продукт в Европейския съюз и за първи път страната не е на последно място по индивидуално потребление на домакинствата.

Василев защити работата на последните две правителства, в които "Продължаваме промяната" е участвала, подчертавайки приемането на 60 от 62 законодателни мерки по Плана за възстановяване и устойчивост. Той обясни, че последните две мерки, свързани с избора на членове на антикорупционната комисия и подаването на сигнали, са били "непосилни за ГЕРБ и ДПС".

Относно влизането на България в Еврозоната, Василев изрази оптимизъм: "Тази есен ще покрием и критерия за инфлация. Входната дата – 1 юли догодина", увери той.

В заключение, Асен Василев подчерта необходимостта от ясна перспектива за бъдещето на страната и инвестиции в младите хора, за да се обърне тенденцията на емиграция и да се стимулира икономическият растеж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Anton
    Кокорчев,да не забравиш да ми дадеш за мазно кафенце заради коментар 7
  • 0
    7
    Anton
    Умен човек е, способен и с добьр изказ.Герб са за затвор,всичките боклуци,за льжи,кражби измами, гангстери и престъпници.
  • -3
    6
    ...
    Гербаджийската семенна течност още стой засъхнала в края на устата ти педеруго безродна. Чуваш ли се какви ги говориш ?
  • -2
    5
    Ококорен хуйосмук
    Аз имам доверие единствено на моят пръв вожд и ръководител ДеБелян ПеПеевски ага!
  • -3
    4
    асенка,
    и що си мислиш, че герб ще повторят „сглобка“ с вас?!?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари