Бойко Борисов: 1,2 милиарда лева оставих да ви направят АМ "Русе - Велико Търново"

3
Лидерът на ГЕРБ е на предизборна обиколка в Русе
Лидерът на ГЕРБ е на предизборна обиколка в Русе Видео: Facebook

Лидерът на ГЕРБ е на предизборна обиколка в Русе

Лидерът на ГЕРБ - СДС Бойко Борисов заяви готовност да направи компромиси за съставяне на ново правителство по време на предизборна пресконференция в град Русе. Той коментира актуални политически и икономически теми, като подчерта необходимостта от стабилно управление и продължаване на започнатите проекти.

"Ако сега не направим правителство, а аз ще положа всички усилия и компромиси да направим правителство... Да се върнем 4 години назад и да започнем да доизграждаме това, което беше. Няма ГЕРБ и ДПС, има ГЕРБ и СДС – това е нашата официална коалиция", заяви Борисов.

Бившият премиер акцентира върху постиженията на предишното управление в Русе, споменавайки реализирани инфраструктурни проекти и средства, оставени за бъдещо развитие. Русе кой булевард не е направен, кое училище не е направено? Милиард и двеста ви оставих в сметка да ви направят автомагистрала "Търново – Русе". И за "Хемус", и за Търново - Русе ги оставихме парите там", подчерта той.

Борисов изрази недоволство от забавянето на важни инфраструктурни проекти през последните четири години: "То не е опасно, то е жалко, то е смешно, то една държава от Африка сме направили. Тир след тир, през селата и градовете. Не ни ли е срам? Четири години, откакто сме си тръгнали".

Коментирайки актуалната тема за предполагаемата "дупка" в бюджета, Борисов заяви: "50 милиона има за града, 50 милиона има за областта. Друг е въпросът дали ги има в бюджета при тази дупка, за която говорят". Той припомни опита си в управлението на финансовите предизвикателства: "Колко ми се подиграваха за постната пица на Дянков, но тогава влязохме в управлението с 6,7 милиарда дупка. Първата година, когато ни подиграват за постната пица, покрихме 3,7 милиарда за КТБ, 1,2 милиарда за руските реактори, за които ни осъдиха, и не бяха плащали при Орешарски за разпределителните дружества за тока 1 милиард и нещо".

Лидерът на ГЕРБ - СДС подчерта постиженията на своето управление в областта на европейските фондове и икономическата стабилност: "При нас еврофондовете се усвояваха на 99,3 процента, на 99,7 процента - за нула цяло и нещо ни правеха корекции. Сега при едните са 5 процента, при другите са 4 процента".

Борисов изрази загриженост относно забавянето на Плана за възстановяване и устойчивост: "Европейската комисия и Европейският съвет решихме да излезем на пазара всички държави членки, да вземем един голям заем, за да може след тази година на затворени общества да излезем от изхода от Ковид кризата. Хората забравиха. Дойде нов Ковид, ние още план не сме дали".

В заключение, той подчерта необходимостта от бързи действия за възстановяване на икономиката: "Часовникът стои на нула. А кметовете седят и чакат да чуят колко ще има в бюджета за техните проекти. Икономиката 20-и месец е надолу".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    Община Русе
    Нека общината да върне парите дето Бойко ги е оставил. Къде са парите?
  • 3
    10
    ГЕРБ
    В клипа виждам само милионери. Кво стана с обикновения избирател? Къде е? Само перачи и бизнесмени. Един нормален не видях. Що не обърнахте камерата да видим кои хора са там?
  • 9
    9
    Мда
    Тиквата е най-големия гробокопач за българите, след Георги Димитров.
  • 1
    8
    До 6
    Вие се дупите на Русия,те се дупят на Америка,но само едните удрят джакпота...
  • 1
    7
    Мухахахахаха
    Смрадливият ПеПерастки трол се опитал да заработи със Слава на САЩ ама както винаги само за смях е станал мухахахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари