Бойко Борисов: Оправих дефицитите и оставих държавата с мазнина

1
Това заяви лидерът на ГЕРБ от Русе
Това заяви лидерът на ГЕРБ от Русе Снимка: БГНЕС

Това заяви лидерът на ГЕРБ от Русе

Икономиката на България е изправена пред сериозни предизвикателства, според бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. По време на посещението си в град Русе, той изрази загриженост относно текущото икономическо състояние на страната и необходимостта от формиране на стабилно правителство след предстоящите предсрочни избори.

Борисов акцентира върху няколко ключови проблема, пред които е изправена България. На първо място, той посочи нарастващия бюджетен дефицит като основно предизвикателство. "Дефицитът трябва да бъде свален по някакъв начин, 20 месеца икономиката върви надолу", заяви Борисов пред журналисти в дунавския град.

Бившият министър-председател изрази готовност да положи усилия за формиране на ново правителство, което да изведе страната от настоящия икономически застой. Той подчерта важността на стабилното управление за преодоляване на натрупаните през последните години проблеми.

Борисов се спря и на въпроса за увеличението на заплатите в обществения сектор, които според него са нараснали от 5 милиарда лева на 10 милиарда лева. Въпреки това увеличение, той отбеляза, че икономиката продължава да се свива през последните почти две години.

Лидерът на ГЕРБ припомни постиженията на предишните правителства, оглавявани от него, в областта на усвояването на европейски средства и финансовата стабилност. Той посочи, че по време на неговото управление усвояемостта на еврофондовете е достигала 99,3-99,7 процента.

Борисов изрази загриженост относно забавянето в изготвянето на Плана за възстановяване и развитие, което според него може да доведе до пропуснати възможности за европейско финансиране. "Дойде нов Ковид, а ние план още не сме дали", коментира той.

Бившият премиер засегна и темата за потенциалната нова мигрантска вълна, подчертавайки ролята на ГЕРБ за намаляване на миграционния натиск върху България в миналото.

В заключение, Борисов призова избирателите да подкрепят коалицията ГЕРБ-СДС на предстоящите избори, за да се възобнови процесът на изграждане и развитие на страната. "Няма ГЕРБ и ДПС, има ГЕРБ и СДС. Това е нашата официална коалиция", завърши той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Слава на Русия
    До 4 - травестит, в историята на затворническата дейност в България,живот и здраве,ще останат този ДеБел гъз на снимката,заедно ДПС-тата и долната ДеБил-ПеПерастка сган. Така че от тази гледна точка те ще останат в историята точно както ти,малоумник ДеБилен,ще останеш в архивите на най близката лудница хахаха
  • -2
    4
    Гххйк
    Остави държавата на мазнината, ама тя сега я изгониха от една братска на Герб партия. Я си гледайте работата бандити и търтеи!
  • 2
    3
    daskal
    До 2 - Абсолютно прав сте, но този завеща и нещо много отвратително - герберските плужеци в институциите. Огледайте как е в Русе - в полиция, управления, агенции, болници, община... ГЕРБ+ДПС+БСП! Това е! Вижте областния и т.нар.омбудсман - ми то на муцуните им пише какви са! Казах го в началото на ГЕРБ преди доста години и пак ще го повторя - ще се чудим тези как да ги махаме!
  • 5
    2
    ХА ХА ХА
    Борисов тегли огромни заеми и единственото, което остави след три официални и няколко неофициални служебни правителства, е огромен държавне дълг и некачествени пътища! Що се отнася до т. нар. коалиция със СДС, колко ли е делът на тази партийка в общия им резултат и значи ли, че ГЕРБ е първа сила, след като това е резултат за коалиция? На тези и други въпроси отговорът ще стане ясен много скоро, а дано дотогава да им уври акъла на ония, дето не престанаха да дават гласа си за мафията ГЕРБ-СДС-ДПС.
  • 11
    1
    jahhh
    Виждаме как тази "мазнина" се е прехвърлила именно върху теб и върху представителя на "новото мафиотско начало"!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари