Бой заради купуване на гласове в Русе

1
Противоречиви версии за причините зад сблъсъка в квартал "Чародейка"
Противоречиви версии за причините зад сблъсъка в квартал "Чародейка" Видео: NOVA

Противоречиви версии за причините зад сблъсъка в квартал "Чародейка"

Инцидент, който според едната страна е свързан с опит за купуване на гласове, а според другата - с личен конфликт, изпрати двама мъже в болница в град Русе. Случаят, който се разиграва в навечерието на изборите, повдига въпроси относно честността на изборния процес и напрежението в обществото.

Събитието се случи днес около 12:00 часа на автобусна спирка в квартал "Чародейка" в град Русе. Според разказа на единия от участниците, Горан Мишев, инцидентът е кулминация на по-ранен опит за купуване на гласове.

"Искаше да ми даде пари, защото семейството ни е много голямо. Около 15 души сме. Когато дойде и поиска да гласуваме за тях аз му казах, че не искам да имам нищо общо. Отказах му. И вероятно заради това ме намрази", сподели Мишев.

Той твърди, че след като отказал предложението, отишъл да пие кафе на автобусната спирка. Там бил повикан от същия мъж, който го ударил два пъти в лицето с метален предмет.

От другата страна на конфликта, Върбан Върбанов, отрича обвиненията в купуване на гласове и представя различна версия на събитията. Според него, конфликтът е резултат от предходни обиди в социалните мрежи.

"Миналата вечер правиха лайфове в социалните мрежи, в които ме псуваха и ме споменаваха по име. Казаха, че щели да ме вкарат в затвора", заяви Върбанов. Той настоява, че е бил нападнатата страна в инцидента: "Удари ме, и ако не се бях предпазил с ръка, щеше да ми разцепи главата".

Върбанов категорично отхвърля обвиненията за купуване на гласове: "Първо, че съм ходил у тях - е пълна измислица. Второ - нито се занимавам с избори, нито казвам на някой за кого да гласува. Аз не купувам гласове".

В резултат на сблъсъка, Мишев е настанен в болница със счупена челюст, докато Върбанов е приет в друго лечебно заведение с травма на ръката, която ще изисква операция.

От Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи - Русе потвърдиха, че по случая е образувано досъдебно производство. Въпреки това, към момента няма конкретни доказателства за нарушения на изборното законодателство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    хаха
    Скоро не са го стряляли хаха
  • 4
    8
    бандера
    Върбан купува гласове за Израждане! Другият купува за Пеевски! Затова са се сбили!
  • 5
    7
    Ники
    Мишев не беше ли скоро в едно разследване където имаше много замесени хора със власт
  • 3
    6
    Иванова
    Новите българи! Редно е да се свиква! Те ще са мнозинство в милата ни татковина! А при тази рекордна ниска избирателна активност, платения вот сериозно натежава !
  • 2
    5
    Спонсор
    Малий, кво малко семейство, две отделения бе! Без коня и каруцата! И сигур са на социала, щот са бедни и работни? И сигур знаят да четат и пишат и плащат тока и водата? МАЛИЙЙ!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари