БОЕЦ: В ход е пълзящ преврат под режисурата на Пеевски

2
Кадрови промени в "Вътрешна сигурност" създават притеснения за бъдещето на министерството
Кадрови промени в "Вътрешна сигурност" създават притеснения за бъдещето на министерството

Скритият преврат в МВР

Разследване на гражданската организация БОЕЦ разкрива тревожни процеси в Министерството на вътрешните работи (МВР), които показват как Делян Пеевски се опитва да наложи пълен контрол над институцията чрез псевдо реформи и кадрови назначения, ръководени от министър Калин Стоянов. Според данните, изнесени от организацията, редица скандални назначения и промени в структурата на министерството водят до увеличаване на влиянието на Пеевски.

Промени в "Вътрешна сигурност"

С министерска заповед на Калин Стоянов № RB 202004-001-4/К-40 от 2 юли 2024 г., отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР бе преструктуриран, като отдел 03 стана отдел 06. Въпреки че целите, задачите и функционалните задължения на отдела не се променят, това преструктуриране даде възможност на министъра да смени всички ключови кадри без предизвестия и законови ограничения. Новоназначените служители са лично посочени от Калин Стоянов и имат връзки с ДПС и Пеевски. На сменените служители е казано да не подават заявления за назначаване в „новия“ отдел или са преназначавани на други длъжности без обяснения.

Случаят с Лазар Христов

На 30 декември 2023 г. в Стара Загора бе убит Пламен Пенев, бивш републикански шампион по борба, при задържането му от органите на МВР след автомобилна гонка. По това време, директор на ОД МВР Стара Загора беше Лазар Христов. Въпреки че бе в отпуск, Христов присъства на мястото на задържане и даваше инструкции на полицаите. След трагедията, министър Калин Стоянов защити Христов и вместо да бъде проверяван и санкциониран, той бе повишен и назначен за шеф на отдел „Вътрешна сигурност“ в МВР.

Схемите за купуване на гласове

БОЕЦ разкрива и схеми за купуване на гласове в област Стара Загора, в които участва Халил Летифов, близък до Пеевски. Под ръководството на Лазар Христов, сигналите за тези схеми са били потулени, а полицейските служители, които са работили по разследването, са били отстранени и понижени. Тези действия пораждат сериозни въпроси относно независимостта на институцията и нейния капацитет да се справя с нарушенията.

Новоназначените кадри

Пример за новоназначените кадри във „Вътрешна сигурност“ е Пламен Иванов, който идва от ОДМВР Пазарджик и има връзки с близкото обкръжение на Пеевски. Той отговаря за дейността на отдела в областите от Пловдив до Бургас, фактически почти цяла Южна България. Това показва, че назначенията са насочени към укрепване на контрола над ключови региони.

Контрол над МВР

Новоназначените ръководители и служители в отдела имат достъп до разследванията и разработките срещу служители на МВР, включително и срещу самите тях. Това им дава възможност да контролират министерството и да осигурят защита на верните и изпълнителните служители, които се отчитат на ръководството. Тези процеси създават опасения за прозрачността и ефективността на работата на министерството.

Задкулисно завземане на властта

На база всички тези данни, БОЕЦ прави извода, че е в ход скрит преврат и задкулисно завземане на властта в ключови институции от Пеевски. Тези процеси са скрити за гражданите, но не са тайна за политиците и партийните лидери. Много от тях заявяват, че споделят битката на БОЕЦ за отстраняването на Пеевски и Борисов, но необяснимо мълчат за пълзящия преврат на Пеевски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Стоянов
    Предполагам,че всички българи обичащи отечеството си се чудим,как си дадохме държавата в ръцете на един олигарх,клиент на прокуратурата на сащ. Ненавистта по адрес на въпросният субект,излезе извън пределите на България. Не го искат в Брюксел,в Анкара не искат и да чуят за него.Тук у нас, младежите, подрастващите кадри на движението се разграничиха тотално от него,а обикновените членове и симпатизанти на дпс,искат дпс,без Пеевски.Тясна стана кочината. Напрежението расте,до момента в който всичко си отиде на мястото.
  • 7
    2
    Мда
    По нахален, алчен и безпардонен циник няма!
  • 9
    1
    Милю
    Пропуснали са новия зам.директор на ОД МВР Дими Иванов, дупе и гащи на Калин Стоянов.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари