Бисквити с канабис пратиха 6 деца в токсикологията

0
Властите разследват източника на опасните бисквити
Властите разследват източника на опасните бисквити Снимка: БНТ

Властите разследват източника на опасните бисквити

Шест деца на възраст от 4 до 14 години бяха приети в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски“ в Плевен, след като са консумирали бисквити, съдържащи канабис. Още едно дете е хоспитализирано след прием на наркотичен опиат и кокаин. Това съобщи Таня Вашкова, експерт „Връзки с обществеността” в болницата.

Децата са хоспитализирани през последните две денонощия в Клиниката по токсикология. Те са приети с тежко общо състояние и количествени и качествени нарушения в съзнанието.

„Предприето е реанимационно, детоксично и специфично лечение. В момента те са със стабилни жизнени показатели, но сънливи“, допълни Вашкова.Началникът на Клиниката по токсикология доц. д-р Евгения Бързашка изрази загриженост относно последните случаи на отравяне с бисквити, съдържащи канабис, които са били предложени на деца от непознати.

„Това е сериозен проблем, който изисква нашето внимание и действия. Като родители и възрастни е изключително важно да бъдем бдителни и да гарантираме безопасността на децата. Винаги трябва да наблюдаваме какво ядат и с кого общуват. В този случай трябва да подчертаем важността на избягването на всякакви хранителни продукти, предлагани от непознати“, допълва доц. д-р Бързашка.

По случая е уведомена полицията, отдел „Закрила на детето” и Детска педагогическа стая. Властите работят по установяване на източника на бисквитите и лицата, които са ги предоставили на децата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Все по -страшно става
    Що за хора са това?Да тровят деца?
  • 0
    1
    Софи
    Ужас,тези родители явно са идиоти,защо децата им взимат храна от непознати????
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари