BIRD: САЩ препотвърждава позицията си за Пеевски

19
Санкциите по "Магнитски" остават, докато адвокатите на Пеевски избягват коментари по обвиненията в корупция
Санкциите по "Магнитски" остават, докато адвокатите на Пеевски избягват коментари по обвиненията в корупция Снимка: Архив

Санкциите по "Магнитски" остават, докато адвокатите на Пеевски избягват коментари по обвиненията в корупция

Държавният департамент на Съединените щати отново потвърди, че Делян Пеевски е извършил сериозни корупционни действия, заради които е санкциониран по глобалния закон "Магнитски". Адвокатите на Пеевски продължават да избягват директен коментар по същество на обвиненията, вероятно поради липса на аргументи.

Проверката, извършена от Bird.bg, разкрива, че делото срещу Пеевски е било рестартирано в края на месец юли, след като Върховният съд на Съединените щати се е произнесъл по преюдициален въпрос. Допълнителни искови молби вече са внесени и анализирани. Основен аргумент на правната защита на Пеевски е, че той може да бъде санкциониран само като настоящ ръководител на институция като ДАНС, но не и като бивш служител, какъвто е в момента. Според адвокатите на Пеевски това становище на Държавния департамент е просто мнение и не ангажира съда. Американските власти обаче са на противоположно мнение и твърдят, че позицията на Държавния департамент е задължителна за съда.

Освен това защитниците на Пеевски се оплакват, че процесът продължава твърде дълго, като отбелязват, че клиентът им повече от три години носи "срама" да бъде "сочен с пръст". Впечатляващо е, че въпреки тези жалби, адвокатите не се произнасят по основните обвинения, които бяха публично представени. Единствено бегло намекват, че може би ще поискат пълно разсекретяване на доказателствата, свързани с Пеевски, което обаче е малко вероятно да се случи.

Междувременно, във Вашингтон по друго сходно дело срещу афганистански олигарх, санкциониран за корупция, съдът вече постанови, че стандартът на доказване и контрол е занижен, когато става въпрос за лица, които не са американски граждани. Това е приложимо и за случая с Пеевски. Следващите развития по делото се очакват в скоро време, и ще продължим да следим ситуацията и да информираме.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    8
    Цеко
    Ама как може, това е най големият"евроатлантик" на България
  • 9
    7
    Спонсор
    БОЖЕ, КАК МОЖЕ ЕВРОАТЛАНТИЦИ ТЕ ДА СОЧАТ С ПРЪСТ ЛЮБИМОТО НИ ПОЧЕТНО ПРАСЕ! ТО КРАДЕ, КЪДЕ ТО НЯМА КАМЕРИ! КТБ НЕ Е ЛИ ДОКА ЗАТЕЛСТВО, БРАТЯ ОТ АДВОКАТТСКА ТА МАФИЯ???
  • -7
    6
    Пеевски
    До 3 Напълно си прав - ебал съм и Простото и Ококореното,а оня ДеБел мравояд Ристю го ебах докато си пиехме мазното кафенце хахаха
  • -8
    5
    До 4
    Говори се,че ти си ебаната в гъза смралива бесарабска курва мартинчо,специализиран в духане на руски тираджии,нали ?
  • -4
    4
    До 3
    Говори се,че на тебе се е учил дълго време...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари