„Безшумното ходене“ – новата тенденция за постигане на спокойствие и баланс

1
Все повече хора избират да се разхождат без музика и телефони, за да се насладят на заобикалящата ги среда
Все повече хора избират да се разхождат без музика и телефони, за да се насладят на заобикалящата ги среда

Все повече хора избират да се разхождат без музика и телефони, за да се насладят на заобикалящата ги среда

Нов феномен набира скорост в интернет пространството и измества тенденции като „суровото пестене“. Нарича се „безшумно ходене“ и става все по-популярно сред младите хора. Идеята е проста - разходка, но без музика, телефони или каквито и да било разсейващи устройства. Целта е пълно изключване от дигиталния свят и обръщане на внимание на заобикалящата ни среда.

Последно кога сте се разхождали по улицата, без да се взирате в телефона си? Тази нова тенденция, стартирала спонтанно от TikTok потребителката Mady Maio, набляга на спокойното ходене, в което не само се избягват разговорите, но също така се изключват слушалките, смартфоните и всичко, което може да отклони вниманието ни от реалността около нас, пише bTV.

Мнозина може да сметнат идеята за скучна или дори да изпитат известна тревожност от това, че остават сами с мислите си. Въпреки това, според TikTok инфлуенсъра Чарли Хелт, „безшумното ходене“ е изключително полезен начин да се синхронизираме с тялото си и да подобрим психическото си здраве. Той посочва, че изследванията показват, че дори леките упражнения, когато сме откъснати от технологиите, имат положително влияние върху симптомите на депресия и тревожност.

Чарли препоръчва на всеки да започне с кратки интервали - пет или десет минути на ден - за да усети дали тази практика е подходяща за него. Все повече млади хора твърдят, че с помощта на този метод се чувстват по-добре.

Интересно е да се отбележи, че терминът „безшумно ходене“ се свързва с нюйоркската инфлуенсърка Ариел Лоре, която го е популяризирала през януари тази година. Тя описва преживяването като изключително обогатяващо, което ѝ е позволило да усети и оцени малките детайли в живота - аромати, звуци и изживявания, които често пропускаме в ежедневната си забързаност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    някой
    Безшумно ходене за русенци не съществува, дори и без да слушат музика/подкаст и т.н., те си суркат (наричат го "тътрене") краката много шумно и пречат на чуждото "безшумно ходене"
  • 3
    1
    ахахахах
    че това много хора го правим откакто се помним.. аз имах пердио като бях на 15-16 да ходя със слушалките и да ми дъни метъл/рап в ушите 24/7, но това беше период, сега слушам музика по 20-30 минути на седмица, иначе почва да ми досажда и да ме дразни, колкото и да ми е приятна музиката
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари