Безплатен градски транспорт и образователни инициативи в Европейската седмица на мобилността

0

Русе се включва активно в инициативата за безопасно и екологично придвижване

Русе отново демонстрира ангажираността си към устойчивата градска мобилност, като се присъединява към Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 до 22 септември. Инициативата, организирана от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" (ДАБДП), поставя акцент върху опазването на живота и здравето на най-уязвимите участници в движението - децата.

В рамките на кампанията, представители на общинската администрация, заедно с пълномощника на кмета в квартал "Долапите" Светлин Савов, посетиха Детска градина "Синчец". Там те проведоха образователна беседа с малчуганите, фокусирайки се върху безопасното придвижване и основните правила за пешеходците. Децата демонстрираха своята креативност чрез тематични рисунки и активно участваха в дискусията, обогатявайки знанията си по темата. За своето ентусиазирано участие, те получиха подаръци и информационни материали, специално разработени от ДАБДП.

Инициативата продължава и в други части на общината. Планирано е посещение във филиала на Детска градина "Роза" в село Тетово, където също ще се проведе информационна кампания, насочена към най-малките жители на района.

Тазгодишното мото на Европейската седмица на мобилността е "Комбинирай и се движи", а темата акцентира върху "Споделено пространство за всички". Община Русе се включва с разнообразни дейности, насочени към популяризиране на екологично чисти начини за придвижване и устойчив градски транспорт.

Кулминацията на събитието ще бъде на 22 септември, когато общинската администрация в партньорство с "Общински транспорт" организират безплатно пътуване за всички жители и гости на Русе по всички линии на масовия градски транспорт. Тази инициатива цели да насърчи използването на обществения транспорт и да подчертае неговата роля в създаването на по-устойчива градска среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари