Бетонният мост в Пловдив вече е в историята

0
Конструкцията бе съборена за часове
Конструкцията бе съборена за часове

Конструкцията бе съборена за часове

Известният бетонен мост в Пловдив, който 43 години свързваше централната с южната част на града, беше съборен за часове и вече е в историята.

С багери и къртачи беше премахната средната му част в зоната на жп линиите и предстои да се изгради нова, по-висока и по-модерна конструкция. Заради реконструкцията, от началото на седмицата мотрисите, които преминават през Централната гара в Пловдив, са с променени маршрути.

Още снощи багери започнаха да разрушават конструкцията на Бетонния мост парче по парче. Така основната му част вече е разрушена, остават само двете подпори.

"Планираме между 36 и 48 часа да бъде разрушен моста, съответно да е извозено и всичко да е приключило. Събаряме с тежка верижна техника, механизирано събаряне с хидравлични чукове, щипки - разрушителни, щипки за метал", обясни инж. Иво Станчев, предаде БНТ.

За да не се вдига шум, багерите работят единствено през деня, а през нощта се извозват само строителните отпадъци.

"Обезпрашяваме с вода, с маркучи с вода, а с шума ще се съобразим - до 9:00-10:00 часа ще работят хидравличните чукове, а щипките за разрушаване, те са по-безшумни, и съответно извозването ще го правим в късните часове", каза още инж. Иво Станчев.

След премахването на средната част на моста, тя ще бъде изградена отново и ще се повдигне с около метър и половина. В следващите месеци ще се подсилят конструкциите на съоръжението, а монтажът на новата част се предвижда за септември. Новият по-висок мост трябва бъде готов до 6 месеца.

"Срокът е закован и ще бъде спазен. Ако трябва, ще се работи денонощно, ние като община също, ако трябва денонощно ще стоим до строителите, но този срок ще бъде спазен, аз ви го гарантирам", каза инж. Тошо Пашов, зам. кмет на Пловдив.

Движението на автомобили по моста се очаква да бъде пуснато преди Коледа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    ELENA12
    В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари