БЧК преведе над 41 хиляди лева на пострадалите от пожарите в община Болярово

0
Събраните средства ще подкрепят семействата, чиито домове бяха унищожени при бедствието
Събраните средства ще подкрепят семействата, чиито домове бяха унищожени при бедствието Снимка: БГНЕС

Събраните средства ще подкрепят семействата, чиито домове бяха унищожени при бедствието

След опустошителните пожари в селата Воден и Крайново, които изпепелиха до основи домовете на десетки семейства, Българският Червен кръст (БЧК) дари значителна финансова помощ в размер на 41 563,91 лева. Тези средства бяха преведени по дарителската сметка, открита от община Болярово за подкрепа на пострадалите, съобщиха от пресцентъра на общината.

Пожарите, които избухнаха на 16 юли от землището на село Горска поляна и се разпространиха към селата Воден и Крайново, нанесоха огромни щети. Още в първите дни след бедствието, стотици хора се включиха в дарителската кампания, като изпращаха SMS-и на кратък номер 1466 на стойност 1 лев или направиха дарения чрез откритата от БЧК банкова сметка.

От БЧК съобщават, че към днешна дата общата сума, натрупана в дарителската сметка на община Болярово, възлиза на 171 898 лева. Тези средства ще бъдат използвани за възстановяване на жилищата на засегнатите от бедствието семейства и за осигуряване на основни средства за живот.

Пожарът, който започна на 16 юли, продължи да бушува цяла седмица, като унищожи десетки къщи и причини големи щети в района. Местните власти бяха принудени да обявят частично бедствено положение, а жителите на село Воден бяха евакуирани заради разрастващите се пламъци.

В борбата с огъня се включиха различни екипи - пожарникари, жандармерия, горски служители и дори турски пожарникари. За да овладеят бедствието, бяха използвани тежка техника и въздушна помощ от четири хеликоптера и два самолета, които спомогнаха за ограничаването на огнената стихия.

Силната подкрепа от страна на обществото, включително чрез дарителската кампания на БЧК, е от съществено значение за хората, загубили домовете си. Въпреки разрушителните последици от бедствието, дарените средства ще помогнат за възстановяването на засегнатите семейства и ще допринесат за бързото връщане към нормалния живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари