България има 18 дни, за да поиска екстрадирането на Паскал от Сърбия

0
Неговият защитник прогнозира, че Сърбия, която не е страна-членка на ЕС, може да откаже да го екстрадира
Неговият защитник прогнозира, че Сърбия, която не е страна-членка на ЕС, може да откаже да го екстрадира Снимка: БНТ

Неговият защитник прогнозира, че Сърбия, която не е страна-членка на ЕС, може да откаже да го екстрадира

Съдебна инстанция в Сърбия потвърди вчера задържането на Никола Николов, известен с прякора Паскал и сочен за водещ контрабандист в България. Прокуратурата разполага с 18-дневен срок за изпращане на необходимите документи за екстрадиция в Белград.

Задържането на Николов се осъществи в петък в сръбската столица, в непосредствена близост до медицинско заведение, където той е провеждал лечение. Информацията бе потвърдена от неговия адвокат Галя Гълъбова в интервю за предаването "По света и у нас".

Николов е сред обвиняемите по дело, свързано с нередности в Агенция "Митници". Сред другите замесени са бившата директорка на агенцията Петя Банкова и бившият главен секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев. Обвинението срещу Николов е за участие в организирана престъпна група, извършваща престъпления срещу финансовата система на Република България.

Задържането на Никола Николов - Паскал се е случило около 19:00 часа в петък. По думите на адвокат Гълъбова, той е разполагал с документация, доказваща неговото лечение в клиниката. "Той се лекува там периодично от две години, не е сега във връзка с производството срещу него. Дадена му е възможност да обжалва задържането. Делото е разгледано в ранните часове на съботния ден, в 5 сутринта, доколкото ми е известно. Засега е потвърден неговият арест", споделя Галя Гълъбова.

В началото на април тази година бяха задържани няколко лица във връзка с разследването на аферата в Агенция "Митници". Сред тях са бившата директорка Петя Банкова и нейният заместник, както и баща и син от град Хасково - Стефан и Мартин Димитрови. Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев също е сред обвинените.

Адвокат Гълъбова подчертава липсата на връзка между нейния клиент и останалите обвиняеми: "Изключвам познанство, ако въобще можем да наречем познанство, с единия от участниците в ОПГ-то, който е на възрастта на господин Николов и са от един и същи край. Дотам стига познанството им, но това със сигурност не предполага участие в престъпна дейност".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари