България е силно притеснена от влошаващата се ситуация в Близкия Изток

0
Румен Александров: България е притеснена от кризата в Ливан
Румен Александров: България е притеснена от кризата в Ливан

Румен Александров: България е притеснена от кризата в Ливан

България изрази сериозна загриженост за нарастващото напрежение в Близкия изток, особено в Ливан, по време на извънредното видеоконферентно заседание на Съвет „Външни работи“, свикано от върховния представител Жозеп Борел. Посланикът на България към Европейския съюз, Румен Александров, участва в дискусиите и представи официалната позиция на страната.

По време на срещата министрите обсъдиха кризисната обстановка в Ливан и потенциалния риск от ескалация в региона. В своето изказване Александров заяви: България е силно притеснена от влошаващата се ситуация в Близкия изток, особено в Ливан, през последните седмици. Ние подкрепяме дипломатическите усилия за прекратяване на огъня и деескалация, както и пълното прилагане на Резолюция 1701 на Съвета за сигурност на ООН, като се стремим към увеличаване на хуманитарната помощ.“

Той подчерта, че траен мир и сигурност в региона могат да бъдат постигнати само при спазване на основните принципи на Устава на ООН и международното право.

Междувременно, по-рано днес стана ясно, че израелската армия е установила закрита военна зона около три гранични населени места с Ливан в Северен Израел. Според информация от армията, достъпът до зоните около Метула, Мизгав Ам и Кфар Гилади е забранен. Тази мярка идва на фона на засилващите се спекулации за евентуална сухопътна офанзива от страна на Израел в Ливан и след потвърждение от Държавния департамент на САЩ, че Израел е започнал ограничени сухопътни операции в района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Запознат
    Около лайното бойко лайнофоров гравитира една сбирщина от хюмнета и неосъзнати гейчета, непознаващи женски ласки.
  • 3
    4
    Българин
    Аз съм ебаният отзад от Бойко Никифоров бесарабски куросмук мартинчо и знам,че ИЗсраел са най терористичната държава на света и най нацистката след УСрайна естествено! Смърт на ционизма и да го духа циониста Хуйолап Нетаняху!
  • -3
    3
    Българин
    Ситуация в Близкия Изток си беше мирна и тиха, докато проссия не реши да провокира нападение върху Израел от терористичната групировка Хамас, с цел отклоняване вниманието на САЩ и ЕС от войната в Украйна. Това което наблюдаваме днес е следствие от тази кремълска провокация.
  • 0
    2
    Румен Александров
    Всички посланици сме обединени зад мотото: В Ливан Нетаняху ще бъде в гъза ебан!
  • 2
    1
    фена на Путин
    Страшно няма ! Натото и сащ ни пазят. В пълна безопасност сме ! Подписваш пет хартии и без войници и въоръжение си рахат. Така че могъща америка ни охранява повече от надежно. Недостъпни сме. Пийте си втората употреба бира в галоните, яжте сланината от вносния 20 годишен резерв и бъдете спокойни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари